Muharrem İnce: Sivas'ta memleket hareketini başlatıyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılarak yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, 4 Eylül günü Sivas'ta "Bin Günde Memleket Hareketi"ni başlatacağını ifade etti.

SİYASET 13.08.2020, 10:57 13.08.2020, 11:56
Muharrem İnce: Sivas'ta memleket hareketini başlatıyorum!

Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılarak yeni parti kuracağına yönelik iddialar bir süredir gündemdeydi. 

Bugün kameraların karşısına geçen Muharrem İnce, konuşma sırasının kendisinde olduğunu söyledi.

"Grup başkanvekilleri seçilmiyor, atanıyor"

Muharrem İnce, Türkiye'de muhalefet probleminin mevcut olduğuna dikkat çekerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilk defa genel başkan tarafından grup başkanvekillerinin atandığını kaydetti. 

"Kılıçdaroğlu konuşmasını yapıp ayrıldı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultaylarında 5 dakikalık bir konuşma yapabilmek için ciddi derecede çaba göstermek gerektiğini aktaran Muharrem İnce, İsmet İnönü'nün ilerleyen yaşına rağmen günlerce kurultayı izlediğini, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise kendi konuşmasını tamamlamadıktan sonra alandan ayrıldığını belirtti. 

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) dilekçe verilerek ayrılmanın doğru olmadığını, ayrılsa bile partisini kurtarmak için bunu yapabileceğini ifade etti. 

"Bin Günde Memleket Hareketi"

"Bin Günde Memleket Hareketi" isimli bir hareketi başlattığını aktaran Muharrem İnce, bu hareketin kadrosunda saygın isimlerin olduğunu söyledi.

Muharrem İnce, söz konusu kadroyla zafere hazırlandıklarını vurgulayarak, "Bin Günde Memleket Hareketi"nin, gücünü Türk milletinden alacağını kaydetti. 

"Atatürk düşmanlarına yer yok"

4 Eylül günü Sivas'ta memleket hareketini başlatacaklarını duyuran Muharrem İnce, bu harekette Atatürk düşmanlarının katiyen yer alamayacağını ifade etti.

"Bilim ve akıl ile hareket edilecek"

Muharrem İnce, söz konusu hareketin bilim ve akıl ile hareket edeceğini, ayrıca din, dil ve ırk ayrımcılığına da karşı duracağını ekledi.

"Oylar bölünmeyecek"

Millet İttifakı'nın içerisinde yer aldığını aktaran Muharrem İnce, oyları bölmediğini söyledi.

Muharrem İnce, futbolun kuralları ile basketbol oynanmasının mümkün olmadığına işaret ederek, bu tarz iddiaların doğru olmadığını kaydetti. 

"Saray beni desteklemiyor"

Sarayın kendisine destek vermesinin mantıklı olmadığını aktaran Muharrem İnce, bu tarz iddiaları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde bulunan ve rant peşinde olan kişilerin ortaya attığını belirtti.

"Medyayı da özgürleştireceğiz"

Muharrem İnce, iktidar yanlısı medyanın kendisine yakınlık göstermesinin gözlerini yaşarttığını söyleyerek, başlattığı hareket ile medyanın da özgürleşeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)