Muharrem İnce: Seçim büyük ihtimalle ilk turda bitmeyecek

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, "Siz adayınıza güvenmiyorsunuz da bana "Aday olamazsın" diye bağırıyorsunuz. Ben demokratik hakkımı kullanıyorum." şeklinde konuştu.

SİYASET 22.03.2023, 15:31
Muharrem İnce: Seçim büyük ihtimalle ilk turda bitmeyecek

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığı dahilinde "100 bin imza kampanyası"nı başlatmak için Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulları binasındaki Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na geldi.

İmza vermesi sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ince, 20 senenin sonunda herkesin "tek adam" yönetiminden şikayetçi olduğunu ve bunun karşılığının ya da rakibin "tek aday" olamayacağını savundu.

"Ben demokratik hakkımı kullanıyorum"

Muharrem İnce, "tek aday dayatmasına" karşı çıkacaklarını, demokrasilerin seçme ve seçilme üzerin kurulu olduğunu ifade ederek, "Bu bir ihale takımı gibi oldu. Hiç kimse ihaleye girmesin, ihaleye girenin ayağını kırarım, seni tehdit ederim." Böyle bir şey yok. Sizler adayınıza güvenmiyorsunuz ve bana "Aday olamazsın" diye bağırıyorsunuz. Ben demokratik hakkımı kullanıyorum." dedi.

Milletimize, "Bir ihtimal daha var" diyoruz

İnsanların seçim kurullarına imza vermek için geldiğini anımsatan İnce şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlar bırakın yarışsınlar. Biz Türkiye'nin önünü tıkayacak herhangi bir şey yapmayız. Demokratik hakkımız bu ve dayatmalara karşı çıkıyoruz. İnsanlara 3. bir seçenek sunuyoruz. Milletimize diyoruz ki, "Bir ihtimal daha var.' Bunun için milletimizi pazartesi saat 20.00'ye dek seçim kuruluna imza vermeye davet ediyorum. Bu bir yarıştır ve birinci turda büyük ihtimalle bitmeyecek bir yarıştır. İkinci tur için de gereğini yapıp bu iktidardan kurtulacağız."

Yorumlar (0)