Muharrem İnce partisinin oy oranını açıkladı

Muharrem İnce, "Baraj problemimiz yok. Partimiz yüzde 7'yi geçiyor." dedi.

SİYASET 31.05.2022, 18:45
Muharrem İnce partisinin oy oranını açıkladı

Memleket Partisi lideri İnce, bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla geldiği Eskişehir'deki bir davet salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında, tarihteki en büyük ekonomik krizinin içinde bulunulduğunu belirtti.

"Ne HSK'dan ne de RTÜK'ten şikayetçi olmaya hakkınız yok"

Muhalefetin, RTÜK'ten yana şikayetçi olduğunu kaydeden İnce, şöyle konuştu:

"Bu muhalefet, bu iktidardan, bu iktidar, bu muhalefetten çok memnun. Sayın Kılıçdaroğlu, madem ki RTÜK'ten bu kadar şikayetçisin, danışmanlarını neden RTÜK mensubu yaptın? Kabul etmeseydin bu düzeni. Bizzat kendi danışmanlarını yüksek ücret aldıkları için RTÜK mensubu yapıyorsun. İki kişi orada CHP adına üye. Hem RTÜK'e üye vereceksin hem RTÜK'ü eleştireceksin. Sizin yargıyı şikayet etme hakkınız var mı ya? Bu muhalefete buradan sesleniyorum. 13 HSK mensubu var. Ya siz bir üyelik alabilmek adına 7 üyeye oy verdiniz. Sizler de bu düzenin ortaklarındansınız. Şimdi ne diye HSK'dan şikayetçisiniz? Tuncelili hemşehrini HSK mensubu yapmak için, bir üyelik kapabilmek için bir elma şekerine bile razısın. Seni elma şekeriyle kandırmışlar. Bir üye kazansın diye 7 üyeye oy vermişsin. Şimdi gelmiş konuşuyorsunuz. Ne HSK'dan ne de RTÜK'ten şikayetçi olmaya hakkınız yok."

"Çocuk yoksulluğunda endişe verici bir haldeyiz"

Ülkemizin çocuk yoksulluğu hususunda endişe verici bir halde olduğunu dile getiren İnce, "Biz, Memleket Partisi olarak fakir ailelerin evlatlarını gündemde tutmak istiyoruz. Onların problemlerini çözmek, yardımcı olmak istiyoruz. Daha çok sağlık problemi yaşıyor, fakir ailelerin evlatları. Gelişim sorunu yaşıyorlar. Sosyal olarak dışlanmışlık yaşıyorlar. Kişisel gelişimleri neredeyse hiç yok. Eğitimde de başarısızlar." şeklinde konuştu.

"Barajı geçiyoruz"

İnce, bir basın mensubunun "Anket yaptırdınız mı?" sorusunu, "Evet. Barajı geçiyoruz, merak etme. Baraj problemimiz yok. O husus ile ilgili sıkıntımız yok. Partimiz yüzde 7'yi geçiyor." şeklinde cevapladı.

Yorumlar (0)