Muharrem İnce'nin yeni partisi için tarih verildi!

Muharrem İnce'nin yılbaşında yeni bir parti kuracağı ortaya çıktı. 

SİYASET 04.08.2020, 11:28 04.08.2020, 11:33
Muharrem İnce'nin yeni partisi için tarih verildi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) hareketli günler başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir süredir geçinemeyen Muharrem İnce'nin yeni bir parti kuracağı öğrenildi. 

Kurultayda kendine zor yer buldu 

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37'nci Olağan Kurultayı'ndan sonra bu kararı aldı. Söz konusu kurultayda en arkalarda ve tuvaletin yanında oturmak zorunda kalan Muharrem İnce, gelen isteklerin ardından yeni bir parti kurmak için harekete geçti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yolları ayıracak olan Muharrem İnce'nin, yeni partiyi yılbaşında kuracağı ortaya çıktı. Söz konusu iddialar, Ankara'da kulisleri iyice hareketlendirdi. 

Babacan ve Davutoğlu ile ittifak görüşmeleri yapılmasından rahatsız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ittifak görüşmeleri de Muharrem İnce'nin bu fikrini tetikledi. 

Muharrem İnce ile yanındaki bazı kişiler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile yolları ayırarak yeni partiler kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ittifak görüşmelerinde bulunması nedeniyle huzursuz.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) senelerdir yer alan kişilerin dışlanmasının, Muharrem İnce'nin söz konusu partiden ayrılmaya karar vermesinde etkili olduğu belirtildi. 

Yorumlar (0)