Muharrem İnce için oy toplayan Gaye Usluer, CHP’den istifa etti 

CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, başsavcılığa yaptığı istifa başvurusunun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak istifa ettiğini duyurdu. 

SİYASET 05.05.2021, 14:59
Muharrem İnce için oy toplayan Gaye Usluer, CHP’den istifa etti 

CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile herkesi şoka uğrattı. Usluer, istifa ettiğini açıkladığı paylaşımının altında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı “istifa” başvurusunu da paylaştı.

“Teşekkür ederim”

Usluer, paylaşımında, birlikte çalıştığı siyaset arkadaşlarına teşekkür ederek “barış, adalet, özgürlük ve demokrasi” mücadelesine devam edeceğine değindi.



“Kararım duygusal değil”

Usluer, kararı hakkındaki dedikoduları şu cümleler ile sonlandırdı: “Kararım, düşünülerek alındı; duygusal bakış açısıyla değil. Uzun zamandır bu konu hakkında düşünüyordum. Benim siyasi hayatım bir şekilde devam eder. Gelecekte ne olur bilmiyorum ama hayırlısı olsun.”



Memleket Partisi’ne katılması bekleniyor

Gaye Usluer, Muharrem İnce’ye yakınlığı ile tanınıyor. İnce’nin CHP’de aday olduğu dönemde parti içinden ve dışından oy topladığı bilinen Usluer’in yakın zamanda İnce tarafından kurulacak Memleket Partisi’ne katılması bekleniyor.

“Şimdilik parti yok”

Muharrem İnce’nin partisine katılması beklenen Gaye Usluer, “Şimdilik parti yok” diyerek hem siyasete bir süreliğine ara verdiğini duyurmuş oldu hem de diğer partilerden gelen tekliflere açık olduğunu dile getirmiş oldu.



“Muharrem İnce’ye ekibi kadar yakın değilim”

Muharrem İnce’nin aday olduğu dönemde Gaye Usluer, verdiği röportajda, “Muharrem İnce’ye ekibi kadar yakın değilim. Bizi yoldaş yapan, partiden çıkan sonuç ve kurultayda yaşadıklarımızdır.” şeklinde konuşmuş ve Muharrem İnce’nin yanındaki duruşunu belli etmişti.

Usluer, kendisine yöneltilen “Muharrem İnceci misiniz” sorusuna ise şu cevabı vermişti: “İnce’nin aldığı yüzde 30’luk oyu önemseyen ve 55 günlük seçim performansını takdir eden biriyim. Fakat buna karşın geçtiğimiz dört kurultayda da Kılıçdaroğlu’na oy vermiş biriyim.”



Partiden istifa eden tek kişi Usluer değil

CHP, son zamanlarda istifa haberleri ile günü açıyor. Usluer’in öncesinde İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy da istifa etmiş ve İnce’nin partisine geçmek üzere hazırlıklarına başlamıştı. Bu vekillerin ardından özel hayatıyla gündemde olan Denizli Milletvekili Teoman Sancar da istifa etmişti.

Yorumlar (0)