Muharrem İnce: Hiçbirini affetmeyeceğim!

Denizli'de düzenlenen basın toplantısında seçim hakkında konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kesinlikle TBMM'ye girmeleri gerektiğini söyledi. "CHP listelerindeki eski AK Partililer, saf değiştirebilir." diyerek uyaran İnce, kendisi hakkında ortaya atılan iddialardan bahsetti. İnce, "Biz olmasak Erdoğan ilk turda alır." iddiasında bulundu.

SİYASET 09.05.2023, 16:21 10.05.2023, 09:06 Hakan Öksüz
Muharrem İnce: Hiçbirini affetmeyeceğim!

Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi liderler, ziyaretlerini sıklaştırdı. Partisinin cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli'de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında önemli mesajlar verdi.

"CHP listelerindeki eski AK Partililer, saf değiştirebilir"

Memleket Partisi'nin muhakkak TBMM'ye girmesi gerektiğine vurgu yapan İnce, "Atatürkçü bir partiyiz. Atatürk  ve cumhuriyet ile sorunu olan bir çok kişi, parlamentoda. Yarın bu parmakların ne için kalkacağını bilemezsiniz. CHP listelerinden seçime giren eski AK Partililerin, seçimden sonra AK Parti saflarına geçmeyeceğinin garantisini verebilir misiniz? Anayasa değişikliği için 360 vekil gerekiyor. Buna ulaşmaları mümkün." dedi.

"Bizde Atatürkçü olmayan yok, olamaz da"

CHP seçmeninin ince eleyip sık dokuması gerektiğini kaydeden Muharrem İnce, "Atatürkçülerin, cumhuriyetin sigortası olmasını istiyorsan oyunu Memleket Partisi'ne bas. Biz Atatürkçüler olarak Türkiye'nin sigortasıyız. Bizde Atatürkçü olmayan yok, olamaz da. tatürk ile sorunları olan kişileri partimizde barındırmayız." ifadelerini kullandı.

"Madem yüzde 60 ile iktidara geleceksin, niye benimle uğraşıyorsun?"

Millet İttifakı cephesinin, "yüzde 60 oy ile iktidara yürüyoruz" şeklinde bir söylemi olduğunu hatırlatan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Eğer bu kadar oyunuz varsa hiç sorun yok. O halde beni ciddiye almamanız gerekir. Hem yüzde 60 oy alacağınızı düşüp hem de bana saldırıyorsunuz. Trollerin atmadığı iftira kalmadı. Sahte dekontlar, sahte kasetler... Sabah uyanıp da hangi iddiayla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Bunlar beni vazgeçirmez. Ben ne yaptığımın farkındayım." vurgusunu yaptı.

"Sonradan bana gelip de özür dilemeyin, yalvarmayın"

Kendisi hakkında FETÖ'cüler tarafından ortaya atılan bazı iddiaların CHP'liler tarafından yayıldığını belirten İnce, "Kimler o sahte belgeleri yaymışsa hepsine dava açacağım. Şimdiden söylüyorum. Sonradan bana gelip de özür dilemeyin, yalvarmayın. Yanıldığını söyleyip özür dileseniz de affetmeyeceğim. Siz bu iddiaları ortaya atarak benim şerefimle oynuyorsunuz. Benim ailem var, çoluk çocuğum var. Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 60 ile seçimi kazanacaksa buna ben mi engel olacağım? Bir düşünün, böyle bir oyla kazanması durumunda engel mi olmuş olurum yoksa yardımcı mı?" dedi.

"Biz olmasak Erdoğan ilk turda alır"

Kendisinin seçime katılmaması halinde Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını ileri süren İnce, "Trollere sesleniyorum; hata yapıyorsunuz. Seçim ikinci tura kalacaksa bu, benim sayemde olacak. Yoksa Erdoğan ilk turda işi bitirir. Siz iftiralar atıyorsunuz ama Denizli'de beni 3 bin genç karşılıyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)