Muharrem İnce: HDP'yle masaya otururum ama...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul'da gençlik buluşmasına katıldı. İnce, HDP ile tek bir şart ile masaya oturabileceğini söyleyerek, "PKK terör örgütüdür diyor musun, demiyor musun?" şeklinde konuştu.

SİYASET 25.12.2022, 11:40
Muharrem İnce: HDP'yle masaya otururum ama...

İnce, İstanbul Küçükçekmece'de Gençlik Buluşmasına katıldı ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Eğer 100 bin imza olursa aday olacağım"

İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuşarak, "Adaylığım için üstüne para verip imza toplayacağız. 100 bin kişinin imzası olursa adaylığımı koyacağım. İnşallah sizler de imza verirsiniz." şeklinde konuştu.

"HDP ile masaya otururum ancak bazı şartlarım var"

İnce, aday sayısının çok olmasında herhangi bir sakınca görmediğini söyleyerek, "Kimle masaya oturursun, diyecek olursanız? Atatürk ile sorunu olmayanlarla masaya otururum. HDP ile ortak bir masaya oturur musun diyorlar? Otururum fakat bir şartım bulunuyor. PKK terör örgütüdür diyor musun, demiyor musun? 'Demiyorum' diyorsa o zaman ben de oturmuyorum. Bir şartım da sığınmacıları göndereceğiz. Kabul ediyor musun?" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'na verilmiş olan ceza

İnce, Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya dair fikirlerini de söyleyerek, "Ceza verilirken ne yaptılar? Karşı bir oy kullandılar mı? Veyahut ona cezayı veren hakime, HSK üyeleri ne yaptı? Muhalefet ve iktidar birlikte yargının canına okudular." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)