Muharrem İnce hakkında hapis kararı

Muharrem İnce, hapis cezası aldığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan İnce, "Değil 5 ay, 500 sene de verseniz; size de FETÖ’ye de yine direnir, yine direniriz." dedi.

SİYASET 08.09.2021, 18:46 09.09.2021, 17:15
Muharrem İnce hakkında hapis kararı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hakkında 5 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

Kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İnce, "10 sene evvel AK Parti ile FETÖ ortaklığında organize edilen Silivri’deki kumpas davalarında hukuksuzluklara karşı direndiğim için bugün hakkımda 5 ay hapis cezası verilmiş. Değil 5 ay, 500 sene de verseniz; size de FETÖ’ye de yine direnir, yine direniriz." sözlerini sarf etti. 

Ne olmuştu?

İnce'nin CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde, Silivri'deki Ergenekon davaları esnasında, üsteğmeni ittirdiği iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. 

Silivri 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Memleket Partisi liderinin avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, önceki celsede sunduğu mütalaasını yinelediği belirtti. Mütalaaya karşı savunmada bulunan sanık İnce'nin avukatları ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, İnce'yi, mağdur O.M.'ye karşı 'kamu personeline karşı görevini yaptırmamak için direnme' suçunu işlediği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına mahkum ederek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Yorumlar (0)