Muharrem İnce: Erdoğan gittiğinde Dolar 5 TL düşer

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, "19 yıldır ülkeyi perişan duruma getiren iktidarın yanında bir de muhalefet problemi var. Tezkereye bir gün 'evet' diyor. Başka bir gün 'hayır' diyor. Tezkereye bir gün 'hayır' dediğinde, diğer gün Kandil'i bombalıyor. Kafası ciddi anlamda karışık bir muhalefet var." açıklamasını yaptı.

SİYASET 05.11.2021, 20:01 05.11.2021, 21:00
Muharrem İnce: Erdoğan gittiğinde Dolar 5 TL düşer

Tokat'ın Zile ilçesine ziyaret gerçekleştiren Muharrem İnce, esnaf ziyaretinde bulundu, daha sonra ise pazar yerini ziyaret etti. 

“TÜİK denilen palavracı bir kurum var”

Tokat merkezinde partisinin il başkanlığında vatandaşlara seslenen İnce, askerliğini 1990’da Tokat'ta yaptığını ifade etti.

Türkiye'nin halinin kötüye gittiğini belirten Muharrem İnce, "Son günlerde bazı görüşmeler yapıyorlar. Memurların, işçilerin zammı ne kadar olacak? Yüzde 3 mü, yüzde 5 mi olacak? Memurlar ve işçiler adına görüşenlere buradan sesleniyorum; sizde sıkılma utanma yok mu? TÜİK diye palavracı bir kurum var. Enflasyon kaçmış? Yüzde 19,8'miş. Yalana bak. Yüzde 50 enflasyon var, görmüyor musunuz bunu? Sanayide doğalgaza yüzde 48 zam yaptılar. Bu bir ortamda, memur ve işçi adına 3-5 puana pazarlık yapanlara buradan çağrıda bulunuyorum; siz gerçekten bundan utanmıyor musunuz?" yorumunu yaptı.

“Erdoğan’a iki kez dua ediyorum”

Bugünlerde farklı bir siyaset ortamının mevcut olduğunu kaydeden İnce, "Sağlık üzerinden bir siyaset yapılıyor. Sağlık üzerinden siyaset yapılmaz, yapmayız. Erdoğan'a iki defa dua ediyorum. İlk başta sağlığına ediyorum, sonra da iktidardan gitmesi için dua ediyorum." açıklamasını yaptı.

“Muhalefetin kafası karışık”

Türkiye'de çalışan kesimin yarısının asgari ücretli olduğuna dikkat çeken Muharrem İnce, ülkede bu durumda refahtan söz edilemeyeceğini belirterek, şunları ifade etti:

"19 yıldır ülkeyi perişan duruma getiren iktidarın yanında ayrıca muhalefet var. Tezkereye bir gün 'evet' diyor. Diğer gün 'hayır' diyor. Tezkereye bir gün 'hayır' dediğinde, diğer gün Kandil'i bombalıyor. Kafası karışık bir muhalefet mevcut. Bizim aklımız karışık değil, net. Terörün her türlüsünü biz kınıyoruz. İster IŞİD, ister PKK, ister FETÖ... Hangisi ise bizim için fark etmez. Herhangi bir konuda biz, ilkeselliğin haricine çıkmıyoruz. Bugün buradan 3 puan alır, 5 puan oy veririz... Bizim bu tarz bir sorunumuz yok. Memleket için en doğrusu hangisi ise biz onu yapacağız."

“Erdoğan giderse Dolar 5 lira düşer”

Muharrem İnce, “Damat gittiği zaman bir ay boyunca maliyenin başında hiç kimse yoktu. Orada hiç kimse yokken hatırlayın, dolar 1 lira düşmüştü. Yani bakan olmadığında dolar 1 TL düştü. Erdoğan gittiğinde de dolar 5 lira düşer” sözlerini kullandı.

Tezkere meselesi

Meclis'te tezkereye "evet" oyu verdiklerini ifade eden İnce, şunları söyledi:

"Niye 'evet' oyu verdik? Görmüyor musunuz ya? ABD ile Yunanistan bir olmuş, batıdan bizi sıkıştırıyor. Girit’te, Larissa'da, Dedeağaç'ta, üsler kurmuşlar. Bizi nükleer silahlarla tehdit ediyorlar. Türkiye'yi böyle sıkıştırmışlarken güney sınırlarımızı PKK'ya mı bırakacağız? Tabii ki bırakmayacağız fakat ana muhalefetin kafasında yaşanan karışıklık, maalesef memleketin önünde engel duruyor. Biz kafası net ve bu milletle barışık olan, memleketi aydınlık yarınlara çıkarmak isteyenleriz. Bu seçimde birinci parti olacağız Allah'ın izniyle. Seçim sürecinde kara ittifaklarla hiç ilgilenmiyoruz." 

Yorumlar (0)