Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na 'terörist' tepkisi: Niye kınayamıyorsun?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, teröristle fotoğrafı basına yansıyan HDP'li Milletvekili Semra Güzel'i kınayamadığını ifade ederek, "Bir milletvekilinin teröristle görüntüsü yakışmaz. Bunu savunmak da yakışmaz. Açılım süreciymiş, buymuş… Niye kınayamıyorsun. Çık net bir şekilde kına. Bunda ne var yani?” sözlerini kullandı. 

SİYASET 14.01.2022, 15:24 14.01.2022, 16:51
Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na 'terörist' tepkisi: Niye kınayamıyorsun?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kayseri'de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

"Yeni bir kampanya başlatıyoruz"

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan ve gündemi değerlendiren İnce, parti olarak yeni bir kampanya sürecine girdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Memleketi dolaşıyoruz. Derdimizi anlatıp dert dinliyoruz. Dün Nevşehir ve Niğde’deydik, bugün de Kayseri’deyiz. Yarın Ankara’dayız. Bugün kampanyayı Kayseri’den başlatıyoruz. Kampanyamız şu şekilde; her sene ocak ayında Mecliste grubu olan partiler hazineden yardım alırlar. 2022’de AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti ve MHP 645 milyon TL yardım alacak. 2022’de seçim olması halinde alacakları para toplam 1,9 milyar lira olacak. Bu çok büyük para. 2 milyon üniversite öğrencisine 1000 lira para verilebilir. 2 milyona yakın yoksul öğrencinin bilgisayar ve tablet problemi kalmaz. Pazartesi günü, Memleket Partisi olarak genel başkanvekilimiz partilere imzaya açacak. Bu yoksulluk sürecinde, 3 gençten 1’i işsizken, dolar her gün rekor kırarken, fabrikalar art arda kapanırken, bu kadar parayı hazineden alıp sokaklara bayrak asmak yanlıştır. Biz Kayseri’de bugün kampanyayı açıyoruz. Pazartesi’den itibaren hangi siyasi partiler katılacak diye imzaya sunuyoruz" sözlerine yer verdi. 

‘İttifak’ açıklaması

'Bir ittifaka katılacak mısınız?' sorusuna yanıt veren Muharrem İnce, “Biz ne Millet ne de Cumhur diyoruz, tek yol, tek çare memleket diyoruz. Daha vaktimiz var. Kurultayımızı gerçekleştirdik ve seçime katılma hakkını elde ettik. 6 Şubat’tan sonra tüm seçimlere katılabiliriz. 6 Şubat’tan evvel de seçim olamayacağı belli olduğuna göre, Memleket Partisi olarak önümüzdeki süreçte 50+1’i almak ve iktidara tek başına gelmek, muhalefetten de bu iktidardan da kurtulmak için bütün gücümüzle çalışacağız. Seçime yakın bir dönemde boyumuzun ölçüsünü alıp, yeniden değerlendiririz” yanıtını verdi. 



Kılıçdaroğlu’na eleştiri: "Niye kınayamıyorsun" 


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, PKK'lı bir teröristle görüntüleri basına yansıyan HDP'li Milletvekili Güzel'e tepki göstermediğini ve görüntüleri kınamadığını ifade eden İnce, "Bir HDP’li milletvekilinin teröristle görüntüleri çıktı. Bir milletvekilinin teröristle herhangi bir şekilde fotoğrafı olmamalıdır. Sokaktaki bir vatandaşla olan fotoğrafının veya görüntünün hesabı olmaz, çünkü vatandaşın kim olduğunun farkında değilsindir. Burada suç yok fakat bir milletvekili teröristle asla fotoğraf çektiremez. PKK, FETÖ fark etmez, teröristle milletvekilinin fotoğrafı yakışmaz. Bunu savunmak da asla yakışmaz. Açılım süreciymiş, buymuş… Neden kınayamıyorsun. Çık açıkça kına, bunda ne var yani? Ben hem PKK’yı hem de FETÖ’yü kınarım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)