Muharrem İnce'den 'ana dilde eğitim' açıklaması

İnce, siyasetin dilini değiştireceklerini ve nezaketi, zekayı, mizahı ön planda tutan bir dil getireceklerini belirtti.

SİYASET 05.06.2021, 21:20 06.06.2021, 18:00
Muharrem İnce'den 'ana dilde eğitim' açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, siyasetin dilini değiştireceklerini ve nezaketi, zekayı, mizahı ön planda tutan bir dil getireceklerini kaydetti. 

Partisinin İzmir il başkanlığının açılışı maksadıyla İzmir'e gelen Muharrem İnce, Kordonboyu'nda, parti otobüsünün üzerinden yurttaşlara seslendi.

"AK Parti başarısız, muhalefet yetersiz"

Muharrem İnce, 19 senedir memleketi yöneten AK Parti'nin birçok alanda başarısız olduğunu, muhalefet partilerinin ise yetersiz kaldığını ifade etti.

Ülkemizdeki partilerden memnun olmayanların Memleket Partisine oy verebileceğini savunan İnce, "Siyasetin dilini tümüyle değiştireceğiz. Siyasete nezaketi, zekayı ve mizahı getireceğiz. Akıllı telefonlar var, biz şimdi o akıllılığı siyasete getireceğiz. Bizim diğer partilerden farkımız ne? Bizim bir ayağımız Washington'da bir ayağımız Ankara'da değil. Beyni, yüreği, aklı, gönlü başkent Ankara'da olan vatanseverleriz biz." sözlerini sarf etti.

'Ana dilde eğitim' hususunda bir televizyon programında gerçekleştirdiği konuşmayı anımsatan İnce, sözlerini şöyle devam etti:

"Partimizin ideolojisi ve felsefesi nettir. İzmir'de 'Atatürkçü', Diyarbakır'da 'megri megri', Trabzon'da 'şehit babası' olmayacaksın. İzmir'de ne konuşuyorsan Diyarbakır'da, Yozgat'ta, Artvin'de onu konuşacaksın. Bizim siyaset anlayışımız budur. Eğitimci insanlar der ki 'Çocuğun üstün yararı, ülkenin çoğunluğunun konuştuğu dil mi, evinde konuştuğu dil mi? Hangisi ile matematik öğretirsen çocuk çok daha kolay anlar?' Eğitimciler bunu tartışır. Benim söylediğim şu: 'Bu bilimin işi. Bunu siyasetçiler tartışmasın, dil uzmanları, pedagoglar tartışsın.' Ülkemizde iki kesim var; yüzde 5 bu tarafta, yüzde 5 bu tarafta. Bunlardan yüzde 5'lik bölüm PKK'ya 'terörist' diyemeyen bölücüler, diğer yüzde 5 de Kürtleri tanımayan, çağ dışı, ilkel kafada olanlar. Fakat yüzde 90 oranında makul bir çoğunluk var. İşte biz ülkemizi yüzde 90 makul çoğunlukla bir araya getireceğiz."

İlk il binası açıldı

İnce, partilerinin ilk il binası açılışını yaptıklarını, önümüzdeki hafta Ağrı, Erzurum ve Van kentlerinin ardından İstanbul il başkanlığını açacaklarını da sözlerine ekledi. 

İnce, konuşma yapmadan evvel eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e parti rozetini taktı. İnce, partililere hitabı esnasında bir simitçiyi alanda görmesi üzerine, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'dan tezgahtaki 10 simidi, 100 TL karşılığında satın almasını istedi.

İnce, konuşmasının ardından parti binasına geçiş yaparak binanın açılışını yaptı ve partiye katılanlara rozetlerini taktı.











Yorumlar (0)