Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı seçilirsem yapacağım ilk iş...

İnce, cumhurbaşkanı olması durumunda ilk iş olarak Suriye ile masaya oturacağını dile getirdi.

SİYASET 21.08.2021, 22:33
Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı seçilirsem yapacağım ilk iş...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Raif Dinçkök Kültür Merkezi'ndeki 1. Olağan Yalova İl Başkanlığı Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün kentte 9 senede 330 günden fazla konakladığını belirtti.

İnce, Atatürk'ün şehre gelişinin 92'inci yıldönümü vesilesiyle partilerine katılan 92 kişiye rozet taktıklarını kaydetti.

Gençlere seslendi

AK Parti'nin 19 yıldaki çalışmalarını eleştiren İnce, "Böyle bir ortamda ülkemizin yeni bir umuda, silkinişe, dirilişe, ayağa kalkışa, şahlanışa gereksinimi var. Onun için parti kurduk, onun için yollardayız, onun için Memleket Partisi'yiz. Öncelikle genç vatandaşlara sesleniyorum. Ülkeyi terk etmek, yabancı ülkelerle ilgilenmek, hayalini kurmak yok. Bu köyler, sokaklar, caddeler, şehirler bizim." şeklinde konuştu. 

"Bizim iktidarımızda medya da özgür ve mutlu olacak"

Kısa bir süre içerisinde 52 kentte örgütlenmeyi tamamladıklarını ve 18 Eylül tarihindeki büyük kurultayla seçime girme hakkını elde edeceklerini kaydeden İnce, "Ülkemizin ekonomik olarak büyümeye, barışmaya, adil bir şekilde bölüşmeye ve namuslu bir medyaya ihtiyacı var. Onları da özgürleştireceğiz. Bizim iktidarımızda medya da özgür ve mutlu olacak." ifadelerini kullandı.

"Hudutlar delik deşik"

Muharrem İnce, son haftalarda gündemde olan Afgan göçmenlerin istedikleri gibi huduttan geçerek İstanbul'a dek gelebildiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Afganlara yürümek serbest. Oradan kafileler halinde giriyorlar, İstanbul'a dek geliyorlar. Hudutlar delik deşik. Bu Afgan meselesi, Suriye meselesine benzemez. Dünyada 'uyuşturucu' denildiğinde aklınıza iki yer gelir. Biri Kolombiya, diğeri ise Afganistan. Başımıza ne iş açtıklarının farkında değiller. Bir AVM'ye veyahut bir devlet dairesine girdiğinizde size HES kodu soruyorlar. Afganlara her şey serbest. Ben de cumhurbaşkanı olursam ilk yapacağım iş, Esad'a haber göndermek olacak. 'Gel, masaya oturalım, Şam'a büyükelçi atayacağım.' diyeceğim. Bayramda 100 bin kişi ülkesine gidecek, 10 gün sonra geri gelecek. O kapıları kapatırım, bir daha da asla geri gelemezsin. Burası yol geçen hanı mı? Bayramda gidebiliyorsan 365 gün de kalabilirsin demektir."













Yorumlar (0)