Muharrem İnce: “CHP’nin genel başkanı ben olsaydım…”

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “CHP’nin genel başkanı kendi onurunu kıra kıra o masada hala oturuyor. CHP’nin genel başkanı ben olsaydım, o gün o masayı yıkardım” dedi.

SİYASET 30.11.2022, 15:46
Muharrem İnce: “CHP’nin genel başkanı ben olsaydım…”

2023 seçimlerine yaklaşık 6 ay kala altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini koruyor. Bu konuda en çok ön plana çıkan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak dikkat çekiyor. CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına tam destek verirken, İYİ Parti kanadının ise bu girişime sıcak bakmadığı öne sürülüyor. Önceki gün bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığına ilişkin endişeleri olduğunu belirterek, kazanacak bir adayın seçime girmesi gerektiğini vurguladı. Ağıralioğlu’nun bu sözleri sonrası muhalefet partileri arasındaki gündem bir kez daha değişti. 

“Eski bir CHP’li olarak üzülüyorum”

Ağıralioğlu’nun açıklamalarının ardından konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, “İYİ Parti’nin milletvekili çıkıyor, CHP’nin genel başkanına 'Seninle kazanamayız, çekil kenara' diyor. Ayar veriyor. CHP’nin genel başkanı da kendi onurunu kıra kıra o masada hala oturuyor. CHP’nin genel başkanı ben olsaydım, o gün o masayı yıkardım. Ana muhalefet partisisin sen ya. Üzülüyorum eski bir CHP’li olarak. Üzülüyorum yani. Bunlarla mı memleketi ayağa kaldıracaksın? Gururunu kırdırmayacaksın. Siyaset, sabretme yok öyle bir şey. Siyaset tavır koyma işidir, ilke işidir, duruş işidir, omurga işidir” şeklinde konuştu. 

“Bunlarla mı memleketi kurtaracaksın?”

“Bunlarla mı memleketi kurtaracaksın?” diyerek sözlerine devam eden İnce, “Seni satıverirler, iki dakikada bırakırlar ortada. Zaten ne olacağını herkes görecek. Bunları toplayacağına Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri dağıtmasaydın da bugün çok daha iyi bir noktada olsaydın. Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri gönderirsin partiden sonra İhvancılarla, Saidi Nursiciler ile memleketi kurtarmaya kalkarsın” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)