Muharrem İnce: CHP'yi düzeltemiyorsak parti kurarız

Muharrem İnce katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada, Memleket Hareketi'nin bir partiye dönüşebileceğini ifade ederek, "Amacımız öncelikle CHP'yi düzeltmek. Eğer olmuyorsa parti kurarız." dedi.

SİYASET 12.11.2020, 11:20
Muharrem İnce: CHP'yi düzeltemiyorsak parti kurarız

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Eski vekili Muharrem İnce, dün Ahmet Hakan'ın programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

İnce'nin hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Saraydan para alıp parti kurmak isteyenler var" iddiasına dair konuşan İnce, Kılıçdaroğlu'nun doğruları söylemediğini ifade etti.

"Atatürk'ün koltuğunda oturan birisi yalan söylemez"

İnce, Kılıçdaroğlu'nun iddiasına ilişkin konuşmasına devam ederek, "Atatürk'ün koltuğunda oturan birisi yalan konuşmaz. Çıkıp açıklayacaksın. Ben Müslüman olarak bir kimseye iftira atmam. Beni kastetmeyip beni hedefe koyuyorsun. Kimi kastedip kastetmediğini Kılıçdaroğlu açıklamalı." şeklinde konuştu.

"Cumhuriyet Halk Partisi'ni düzeltemiyorsak parti kurarız"

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kalmayı sonuna dek deneyeceğini söyleyen İnce, şunları söyledi:

"Ben CHP'nin düzelmesini istiyorum. Üstüne basa basa iftira atmayın diyorum. Başlattığımız Memleket Hareketi'nde biz şu anda 50 kişiyiz. Henüz kadromuzu bitirmedik. Bitireceğiz. 4-5-6-7 Aralık'ta kapsamlı bir program oluşturacağız. Bununla birlikte Türkiye'yi geziyoruz.

İzmir depreminden dolayı bir zaman ara verdik. 81 şehri dolaşmanın ardından karar vereceğiz ayrı parti kurup kurmayacağımıza. Öncelikli amacımız düzeltebiliyorsak CHP'yi düzeltmek. Düzeltemiyorsak parti kurarız. Millet ne derse onu yaparız. 46 ili gezdik, halkın talebi parti kurmamız yönünde."

"Memleket hareketi yüzde 50+1 alır"

Muharrem İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı ben olsaydım 50+1 alacağız diye yola çıkardım. Alırsınız neden alamayasınız. 51 günün sonunda 31 aldıysanız 500 günde 51 de alırsınız. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin üzerine yerleşmiş bir özgüven eksikliği var."

Yorumlar (0)