Muharrem İnce açıkladı: Görüşüyoruz

Muharrem İnce, ittifak yapma hususunda Zafer Partisi ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

SİYASET 03.12.2022, 23:42 05.12.2022, 09:23
Muharrem İnce açıkladı: Görüşüyoruz

Memleket Partisi lideri İnce, Çanakkale şehir merkezinde yurttaşlarla buluşarak esnaf ziyareti yaptı.

"Cumhurbaşkanı yüzde 1-2 oy alanları mı dinleyecek?"Gazetecilere gündemi değerlendiren Muharrem İnce, altılı masayı da eleştirerek, "Komite oluşturacaklarmış, bu komiteyle cumhurbaşkanını yöneteceklermiş. Yahu cumhurbaşkanı seçilen adam yüzde 50+1'in oyunu alarak seçilecek. Sen yüzde 1-2 oranında oy alan bir siyasi partisin, cumhurbaşkanı seni mi dinleyecek?" diye konuştu.



İktidar kadar kötülük yapıyorlar"

Altılı masa tarafından gerçekleştirilen açıklamaların iktidarın işine geldiğini savunan İnce, "Yani cumhurbaşkanı birini atayacak, mesela Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na başkan atayacak. 'Hadi Kemal Kılıçdaroğlu'na sorayım, hadi yetmedi Akşener'e sorayım, Temel Karamollaoğlu'na sorayım, Davutoğlu'na sorayım, Babacan'a sorayım.' Bu iş böyle mi olacak yani? Bu altılı masa da bu iktidar kadar kötülük yapmaktadır ülkemize." dedi.



"Altılı masa yakında dağılır"

Altılı masanın çözüm üretemeyeceğini, ortakların en temel hususlarda dahi anlaşamadıklarını iddia eden İnce, şöyle devam etti:

"Yakında dağılırlar, göreceksiniz. Birbirlerine ayar verme derdindeler. Dış kulvardan saldırılar var. Balyoz, Ergenekon davalarında anlaşamamışlar, kamulaştırmada anlaşamamışlar, İstanbul Sözleşmesi'nde anlaşamamışlar, Libya tezkeresinde anlaşamamışlar... Bunlar hangi konuda anlaşacaklar?"



"Ümit Özdağ ile görüşüyoruz"

İnce, ardından Çanakkale Belediye Çalışanları Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde üniversiteli öğrencilerle buluşma toplantısına da iştirak etti.

Bir gencin, "Zafer Partisi ile ile ittifak kurmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusunu cevaplayan İnce, "Ümit Özdağ ile görüşüyoruz, henüz netleşmiş bir şey yok diyebilirim. Ülke meseleleri üzerine kafa yormaktayız. Oluşturursak nasıl olur, onu tartışıyoruz. Daha birkaç gün önce görüştük." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)