Muhalefet liderleri toplanıyor: Tarih belli oldu

Faik Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetinin ardından 6 siyasi partinin liderinin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları çerçevesinde 12 Şubat'ta bir araya geleceğini duyurdu.

SİYASET 05.02.2022, 20:55
Muhalefet liderleri toplanıyor: Tarih belli oldu

CHP Sözcüsü Öztrak, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Isparta'yı görmezden geliyorlar"

Isparta'daki yoğun kar yağışının ardından 48 saati geçen elektrik kesintileri meydana geldiğini söyleyen Öztrak, bu şehrin mahrumiyet bölgesine döndüğünü, merkezdeki 5 mahallede, ilçelerde de köylerde elektriğinin hala gelmediğini belirtti. Öztrak, iktidarın Isparta'da yaşananları görmezden geldiğini ifade etti. 

İstanbul Havaalanı'nın kar yağışının ardından kapandığını, kargo binasının ise çatısının çöktüğünü anımsatan Öztrak, şunları kaydetti:

"'Bizi otele götürün.' diye bağıran turistler isyan etti. Havaalanına polis sokup turistleri dahi susturmaya çalıştılar. Kendi bakanları, Atatürk Havaalanı'na inmek mecburiyetinde kaldı. Yine ücreti avroyla, dolarla belirlenen köprülerde ve çevre yollarında halkımız arabalarında mahsur kaldı. Buna karşılık olarak geçiş ücreti almayacaklarmış. Dönüp bir Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da özel şirketlere ait yollarda mahsur kalanlara 2 bin avro ödendi."

Öztrak, süresi dolan doğal gaz sözleşmelerinin zamanında yenilenmediğini, üreticilerin doğal gazının kısıldığını belirtti. Ülkemizin dört bir köşesinden feryatların yükseldiğini, faturalarının milleti adeta çarptığını aktaran Öztrak, bazı kentlerde yurttaşların ve esnafın elektrik faturalarına karşı protesto düzenlediğini kaydetti.

"Sarayın ampulü sönmeli"

Çok sayıda yurttaşın CHP'ye elektrik faturası gönderdiğini belirten Öztrak, Kahramanmaraş'ta ikamet eden ve 13.713 TL elektrik faturası ödemek durumunda kalan bir esnafa, bir sonraki ay daha az tüketim yapmasına karşın 25.451 TL fatura geldiğini dile getirdi.

Öztrak, esnafın zam yaptığı için utandığını söyleyerek, "Esnafı bu hale getiren, halkı pahalılık altında ezdiren saray ne utanıyor ne de sıkılıyor. 'Beceremiyorum.' deyip çekilmeyi bilmiyor. Sarayın ampulü sönmeli ki milletin evi aydınlansın." şeklinde konuştu. 

"12 Şubat'ta bir araya gelecekler"

6 muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları çerçevesinde ne zaman toplanacağının sorulması üzerine Öztrak, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerinde 6 partinin lideri 12 Şubat'ta buluşacak." bilgisini aktardı.

"Samsun'daki Atatürk Anıtı'na düzenlenen saldırıya ilişkin 2 kişi tutuklandı. Kılıçdaroğlu bundan sonraki süreçte de buna benzer saldırıların düzenlenebileceğini söyledi. Bu husus hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?" sorusu üzerine CHP Sözcüsü, şöyle konuştu:

"Saray artık Türkiye'yi yönetemeyecek halde. Kusurlarını örtmek için her çeşit provokasyonu yapıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu da buna işaret etti. Atatürk, Türkiye'dir. Ona yapılan bir saldırı Türkiye'ye yapılmış demektir. '2023'te 100 senelik hesaplaşma geliyor.' diyen zihniyet işte budur. Halkımız 100 sene evvel bu zihniyetle hesaplaşmış, onları tarihin çöplüğüne atmıştır."

"Problemin kendisi Erdoğan"

Erdoğan'ın hayat pahalılığını bitireceğine yönelik söz verdiğini ifade etmesi üzerine Öztrak, bu sözün boş olduğu dile getirdi. Problemlerin sebebi olanların problem çözemeyeceğini söyleyen Öztrak, şöyle devam etti: 

"Enflasyon sıralamasında ilk 10 ülkeden biriyiz. Bunun sorumlusu Erdoğan'dır. Ağustos 2021'de 'Enflasyon düşecek.' demişti. Şaşırıyorum, ya saymayı bilmiyorlar ya da yaptıklarını görmüyorlar. Bunlar sandıkta yiyecekleri tokadın farkında değil."

Yorumlar (0)