Mısırlı Bakan’dan Türkiye ile ilişkilere yönelik önemli açıklama

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler ile ilgili yaptığı açıklamada, iki ülkenin eski ilişkilerine dönmeleri için görüşmelerin yapıldığını belirtti.

SİYASET 02.10.2021, 11:27
Mısırlı Bakan’dan Türkiye ile ilişkilere yönelik önemli açıklama

Son dönemde Türkiye ile Mısır ilişkileri, yeni bir sürece girdi.

“İlişkilerde gelişme var”

İki ülke arasında ilişkilerin eski durumuna dönebilmesi için görüşmelerin yapıldığını belirten Şukri, bir televizyon kanalına bağlanarak, Türkiye ve Mısır Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ikinci tur görüşmeleriyle ilgili konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişme katettiğine dikkat çeken Bakan Samih Şukri, "İlişkilerimiz gelişme gösteriyor. Devam etmesini beklediğimiz gelişmeler var." sözlerini kullandı. Şukri, Mısır ve Türkiye arasındaki istişarelerin ikinci turunda bölgesel meseleler ve ikili ilişkilerin ele alındığını ve bununla ilgili bir değerlendirme yapıldığını duyurdu.

Mısır - Türkiye ilişkileri

Mısır ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler 2013 yılından beri karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde devam ediyor. Bu süreç içinde iki ülke dışişleri bakanları arasında kısa görüşmeler yapılırken, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği ile İskenderiye Başkonsolosluğu ve Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu faaliyetlerini sürdürüyor.

Mısır'ın daveti sonrası Türkiye’den bir heyet, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında 5-6 Mayıs'ta Kahire'ye bir ziyaret gerçekleştirerek görüşmelerde bulunmuştu. Mısır ve Türkiye arasındaki istişarelerin ikinci turu, 7-8 Eylül’de Ankara'da yapılmıştı.

Mısır ve Türkiye yetkilileri arasındaki istişarelerin ikinci turunudan sonra 8 Eylül'de açıklama yapan Şukri, Mısır’ın Türkiye ile "Normal ilişkiler için bir formül arayışında" olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0)