"Mısır halkı ile Türk milletinin ayrı olması söz konusu değil"

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'ın Mısır ve Suudi Arabistan'la ilişkilerinin sorulması üzerine Yunanistan ile Suudi Arabistan ortak tatbikatının uygun görülmediğini söyledi. Gazetecilerin salgına ilişkin kademeli normalleşmeyi sorması üzerine Erdoğan, mutasyonlu koronavirsün inişli çıkışlı görüntülerinin karar alma aşamasında zorladığını ama şuanda aldıkları kararın arkasında durduklarını belirtti.

SİYASET 12.03.2021, 15:24 13.03.2021, 13:16 Hanife
"Mısır halkı ile Türk milletinin ayrı olması söz konusu değil"

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Gazetecilerin Mısır ile ilişkileri sorması üzerine diplomatik ve ekonomik işbirliklerinin devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'la herhangi bir problem yaşanmadığını, ancak ilişkilerin en üst düzeyde değil de bir tık altında devam ettiğini belirterek, “Gönlümüz ister ki Mısır'la olan bu süreci çok daha güçlü devam ettirelim. Bu istihbarı, diplomatik ve siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra bunu daha ileri taşırız." şeklinde konuştu.

Yunanistan'la ortak tatbikata tepki 

Yunanistan'ın Suudi Arabistan ve Mısır'la ilişkilerini de değerlendiren Erdoğan, Suudi Arabistan'ın Yunanistan'la ortak tatbikatını doğru bulmadığını, Suudi Arabistan yetkilileriyle görüşeceğini belirtti. Erdoğan, Mısır halkıyla Türk milletinin ayrı olması söz konusu olmadığını belirterek, “Mısır halkını
Yunanistan'ın yanına yerleştirmek söz konusu değil. Olması gereken yerde görmek isteriz.” dedi.

"Bu böyle olmamalıydı"

Suudi Arabistan'ın Yunanistan ile ortak tatbikata girmesinin Türkiye’yi üzdüğünü dile getiren Erdoğan, Suudi Arabistan'ı da böyle bir kararda görmek istemediklerini vurgulayarak, “ Suudi Arabistan yetkilileriyle görüşeceğiz, bu böyle olmamalıydı diye düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kademeli normalleşme' açıklaması

Artan vaka sayısı ve mutasyona ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu ile çalıştıklarını, mutasyonlu koronavirüsün inişli çıkışlı görüntülerinin, karar alma aşamasında zorladığını belirterek, “ Şu an aldığımız kararın arkasında durmaya devam edeceğiz. Netice almakta zorlanıyorsak tabii ki vatandaşımızın sağlığını ön plana çıkarmak suretiyle süreci devam ettireceğiz. “ diyerek mümkün olduğunca kafeler, restoranlar, kuaförler gibi yerlere yönelik ilgili şartları zorlayacaklarını belirtti.

"Çin'den 50 milyon aşı alabiliriz"

Aşı konusunda Çin ile bir anlaşmanın olduğunu belirten Erdoğan, Çin’den alınan ve alınacak aşılar olduğunu bunun yanı sıra Almanya ve Rusya ile de bir anlaşma olduğunu belirterek, Rusya ile olan görüşmelerin devam ettiğini, Çin'den de ikinci bir paketin gelmesinin söz konusu olabileceğini ve mutabık kalınırsa bir 50 milyon daha Çin'den alınabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)