"Milletin oyları teröre istismar edilmesin"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li 3 büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasına ilişkin, "Milletin oyları teröre istismar edilmemeli." dedi.

SİYASET 20.08.2019, 11:51 20.08.2019, 11:56
"Milletin oyları teröre istismar edilmesin"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Soylu, "Süreç şu anda devam ediyor. Milletin verdiği temiz oylar terör örgütüne istismar edilmemeli. Bizim devlet olarak görevimiz budur. Bundan yoksun kalırsak ne demokrasi ne devlet ne hukuk kalır." dedi.

"Devlete kafa tutmaktadırlar"

Türkiye'nin belediyeler üzerinden terörün merkezi haline getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Soylu, "Buna kurallar, anayasa, belediye kanunları, süreç bir cevap verdi. Bir daha bunu tekrarlamayın dedi fakat hem demokrasiye hem hukuka halel getirmek isteyenler, kelimenin tam anlamıyla devlete kafa tutmaktadırlar." diye konuştu.

Soylu, demokrasinin istismar edildiğine dikkat çekerek, "Milletin helal oylarına ve milletin temiz oylarına leke sürmektedirler. Bunu başka türlü yorumlamak hem yaşadıklarımıza hem de dünyada yaşananlara kör ve sağır olmak demektir." değerlendirmesinde bulundu. 

"Teröre müsamaha göstermemizi bekleyenler yanılırlar"

"Demokrasiyi ve seçilmişliği terörün muafiyet alanına sokmak isteyenler, elbette ki büyük bir hata işlemektedir." ifadesini kullanan Soylu, "Bizim teröre müsamaha göstermenizi bekleyenler yanılırlar. Terörü ve terörizmi özellikle halkın helal oylarıyla belediyelerde merkez haline getirmeye çalışanlara da devletin kuralların, hukukun ve anayasanın sessiz kalmasını beklemek de son derece yanlıştır." dedi. 

Yorumlar (0)