Millet İttifakı’nın “Cumhurbaşkanı adayı Özgür Demirtaş olacak” iddiası 

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna kimi aday gösterecekleri konusunda kesin karara varamayan Millet İttifakı hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İnternetten yayılan ve henüz CHP ve İP tarafından açıklaması yapılmayan habere göre Millet İttifakı’nın adayı için Özgür Demirtaş’ın ismi öne sürüldü. 

SİYASET 27.10.2021, 12:59 27.10.2021, 13:12
Millet İttifakı’nın “Cumhurbaşkanı adayı Özgür Demirtaş olacak” iddiası 

Türk siyasi partileri, 2023 senesinde yapılması planlanan seçimler hakkında şimdiden çalışmalarına başladı. Her partinin kendisine göre aday belirleme yarışında olduğu bu dönemde Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken Millet İttifakı, kendi içinde karar verme aşasında. 

Belirsizlikler içerisinde pek çok iddia var 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı statüsü için düşündüğü kişiler arasında şimdiye kadar pek çok iddia gündeme getirildi. İttifaktaki partilerin kendi aralarında fikir alışverişleri sürerken bugün ise ortaya bir iddia atıldı. Kulislerde adaylık için Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun isimleri anılırken, internet ortamından yükselen bir bilgiye göre Özgür Demirtaş da artık adaylar arasında. 

Özgür Demirtaş iddiası sosyal medyada gündem oldu 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, “partilerle ilişkisi bulunmayan ve kamuoyunda bilinmeyen birinin” aday yapılması üzerinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etmişti. Bunun üzerine sosyal medyadan bazı kişiler, YouTube ve Twitter’de paylaşımları tıklanma rekorları kıran Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın aday olacağını aktardı. 



Millet İttifakı, haberi yalanlamadı 

Kulislerde Özgür Demirtaş’ın ismi konuşulurken Millet İttifakı’nın hiçbir partisi ve Özgür Demirtaş, bu haberler hakkında olumlu ya da olumsuz açıklama yapmadı.  

Özgür Demirtaş kimdir? 

1975 Ankara doğumlu olan Kemal Özgür Demirtaş, Şanlıurfalı bir ailenin oğludur. İlköğrenimini Manisa Salihli’de tamamlayan ve İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun olan Demirtaş, ÖSS’de ilk 50 kişi arasına girerek Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. 1998 senesinde finans doktorası için Boston College’dan kabul edilmiş ve 2003 senesinde doktor unvanıyla buradan mezun olmuştur. Aynı sene, New York Şehir Koleji Baruch College’da yardımcı doçent unvanıyla akademik kariyerine başlamıştır. 

31 yaşına geldiğinde Baruch College’da “tenür” (hiçbir akademik yayın yapılmasa bile asla okuldan çıkarılmama hakkı, ömrünün sonuna kadar ders verme hakkı) unvanı kazanan Demirtaş, New York Üniversitesi Stern School of Business’da dersler vermeye başlamıştır. Akademik çalışmaları, dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinde yayınlanmış fakat kendisi, 2012 senesinde tenür unvanından vazgeçerek Sabancı Üniversitesi Finans bölümüne geçiş yapmıştır. Özgür Demirtaş, bu üniversitede finans kürsüsü başkanıdır.  

Holding danışmanlıkları yürütüyor 

Ülkemizde danışmanlık konusunda sayılan isimlerin başında gelen Demirtaş, şu anda birkaç holdingin danışmanlıklarını yürütmekle birlikte Akbank yönetim kurulu üyeliğinde de bulunuyor. Twitter ve YouTube’da hesapları bulunan Demirtaş, özellikle YouTube’da yayınladığı ekonomi üzerine videolar ile dikkat çekiyor.  

Yorumlar (0)