Millet İttifakı’nın adayı Muharrem İnce mi olacak? Şartlarını açıkladı

Alanya’yı ziyaret eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada Millet İttifakı’na seslenerek, “Aday bulamayacaksınız. Sonunda dönüp dolaşıp bana gelirsiniz. Kabul ederim ama benim de bazı şartlarım var” dedi.

SİYASET 31.07.2022, 14:40
Millet İttifakı’nın adayı Muharrem İnce mi olacak? Şartlarını açıkladı

Alanya’da vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, burada basın mensuplarına yaptığı konuşmada dikkat çekici mesajlar verdi. Altılı masanın birçok konuda fikir birliğine varamadığını dile getiren İnce, “Libya teskeresinde anlaşamadılar, Ergenekon’da anlaşamadılar, FETÖ’de anlaşamadılar, kamulaştırmada anlaşamıyorlar. Neredeyse hiçbir konuda fikir birliği yok. Bizim iktidarımızda eğitim bilimsel ve laik olacak. Gençlerimize parasız eğitim sunacağız. Mesela bazıları bir metin yazıyor ama ne hikmetse oraya Atatürk yazmak zor geliyor. Hâlbuki Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir” ifadelerini kullandı. 

“Bizim iktidarımızda asla ayrımcılık diye bir şey olmayacak”

İktidara geldiklerinde Türkiye’nin yeni bir refah seviyesine ulaşacağını dile getiren İnce, “Bizim iktidarımızda asla ayrımcılık diye bir şey olmayacak. Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi tüm tartışmaları kökünden bitireceğiz. FETÖ, PKK, İŞİD, bunların hepsi birer terör örgütüdür. Terör örgütleriyle mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Çocuk istismarına, kadına şiddete asla göz yummayacağız. Çevremizi koruyup, kollayacağız. Doğamızın kıymetini bileceğiz” şeklinde konuştu. 

“Herkese bu şansı veriyorsunuz da bana niye vermiyorsunuz?”

Açıklamalarında Millet İttifakı’na ilişkin de ayrı bir parantez açan İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu 15 kez seçim kaybetti. Mansur Bey 2 kez kaybetti. Meral Hanım 5 parti değiştirdi. Ben topu topu 1 kez Cumhurbaşkanı adayı oldum, onda da kaybettim. Yeni bir adım attım, arkadaşlarımla parti kurdum. Herkes ikinci, üçüncü şansı hak eder. Herkese bu şansı veriyorsunuz da bana niye vermiyorsunuz? Niye beni dışlıyorsunuz? Aday bulamayacaksınız. Sonunda dönüp dolaşıp bana gelirsiniz. Kabul ederim ama benim de bazı şartlarım var” dedi. 

“İlk şartım, sandıkları boş bırakmayacaksınız”

Millet İttifakı’nın ortak adayı olmak için şartlarını sıralayan İnce, “İlk şartım, sandıkları boş bırakmayacaksınız. Geçen sefer 12 bin sandık boşta kaldı, sistem çökertildi. Ondan sonra çıkıp bana ‘Seçim gecesi neredeydin?’ diye soracaksın. Beraber değil miydik de bana bunu soruyorsun? Beni aday gösterecekseniz, ben her şeye hazır durumdayım. Ama hazine size para verecek. Paraları kasada tutmak yok. Geçen sefer öyle yaptınız. Ben bunları dile getirince de kıyameti kopardınız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)