Miçotakis’in “hadsiz” eleştirilerine, AK Parti’den sert tepki!

Türkiye'nin dış politikasını eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ‘yeni Osmanlıcı, revizyonist fantezilerini canlandırıyor’ ifadelerini kullanan Miçotakis’e, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’ten ‘saldırgan’ yanıtı geldi. Çelik, Miçotakis için “Kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için ifade ettiği bir sözdür” açıklamasını yaptı.

SİYASET 29.07.2022, 17:50 29.07.2022, 18:02
Miçotakis’in “hadsiz” eleştirilerine, AK Parti’den sert tepki!

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. 

Bir televizyon programına açıklamalar yapan Miçotakis, Türkiye'nin dış siyasetine eleştirilerde bulunarak Yunanistan'ın Ege’deki gerilimi artırmadığını öne sürdü. "Avrupa’nın ve NATO'nun isteyeceği son şey, Güneydoğu Avrupa'da bir diğer istikrarsızlık kaynağı” şeklinde konuşan Miçotakis, Türkiye'yle problemleri gidermek istediklerini belirtti.

Hadsiz eleştiri

Uluslararası hukuka bağlı olmak üzere görüş ayrılıklarını giderebileceklerini düşündüklerini söyleyen Yunanistan Başbakanı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak yerine kötü Türk ekonomisini canlandırmaya yoğunlaşarak halkına daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorum.” sözlerini kullandı.
Miçotakis’in açıklamalarına AK Parti’den yanıt geldi.

“Hukuksuz siyasetlerini örtmek için konuşuyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Miçotakis’in bir defa daha Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı hedef almasını kınıyoruz.” sözleriyle açıklamasına başlarken, “Miçotakis’in Türkiye’nin ‘yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak’ uğraşında olduğunu ifade etmesi, hukuksuz siyasetlerini örtmek amacıyla kullandığı bir sözdür. Saldırgan ve yayılmacı politikayı Miçotakis izlemektedir. Miçotakis, maksimalist Doğu Akdeniz politikasıyla, bölge istikrarı ve barışını tehdit etmektedir. Miçotakis, yüz ölçümü 10 km kare olan, Anadolu'ya 2 km, Yunan toprağına ise 580 km uzaklıktaki bir adanın 40 bin km kare genişliğinde kıta sahanlığı olduğu öne sürmektedir. Yayılmacı ve saldırgan politika budur.” açıklamasını yaptı.


"Cumhurbaşkanımızı hedef alması trajikomiktir”

Ömer Çelik, sözlerine şöyle devam etti.
“Meis Adası’nın, 4 bin kat daha çık deniz alanına sahip olduğu yönündeki iddia hukuka aykırıdır. Bu tarz fantastik bir iddiada bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ‘yayılmacılık’ sözleriyle Cumhurbaşkanımızı hedef alması tam anlamıyla trajikomiktir. Yunanistan’ın birkaç milyar avro tutarındaki borcunu bile ödemekte güçlük çeken Miçotakis yönetiminin, Yunanistan’ın silahlanma bütçesini 5 kat artırması, barışçıl hedeflere sahip olmayıp Doğu Akdeniz’de saldırgan politika takip ettiğini bütün dünyaya göstermektedir. Yunan muhalefeti, Yunanistan’ın yabancı devletlerin askeri üssüne dönüştüğü hakikatine dikkat çekmektedir. Miçotakis’e vereceğimiz mesaj; Türk diplomasisinden kaçıp Yunanistan’ı 3’üncü devletlerin garnizonuna dönüştürmesinin Yunanistan’ın hiçbir problemini çözmeyeceğini görmesidir.

"Miçotakis diye biri, benim için yok”

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim, Ege'deki gelişmeler ve karşılıklı açıklamalarla son zamanlarda iyice tırmandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'nı hedef alarak mayıs ayında “Miçotakis diye biri, benim için yok” demiş, geçen ayki NATO zirvesinde de iki lider yan yana gelmemişti. Hafta başında bir demeç veren Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Türkiye'yi, Akdeniz ve Ege’de ‘saldırgan tavır’la suçlamıştı.

Yorumlar (0)