Miçotakis: “Türkiye ile iş birliği için çaba harcayacağım”

BM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Yunan Başbakan Miçotakis, Ankara ile diyalog kurmak istediğini açıklarken, diğer yandan ülkesini mağdur tarafta konumlandırmaya çalıştı. 

SİYASET 25.09.2021, 10:25 25.09.2021, 11:07
Miçotakis: “Türkiye ile iş birliği için çaba harcayacağım”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul görüşmelerinde konuştu.

“Türkiye ile diyalog kanallarını açık tutmak istiyoruz”

Türkiye ile ilişkilerine de temas eden Miçotakis, Ankara ile iş birliği arayışında gereken çabayı göstereceğini ifade etti.

Bir yılı aşkın bir süredir Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerginliğe yönelik değerlendirmeler yapan Miçotakis, her zaman Türkiye ile diyalog kanallarını açık tutmak istediğini belirtti.

Yunan başbakan Miçotakis, 2020 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında ortaya çıkan gerginliğin tekrar etmesini istemediklerini ifade etti.

Ayrıca Yunanistan'ın egemenlik haklarını korumaya devam edeceğini açıklayan Miçotakis, Türkiye'nin "casus belli" kararı sebebiyle 1995’ten beri Yunanistan'ın, güç kullanma riskiyle karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

“Ortak düşmanlarla birlikte mücadele edebiliriz”

Yeni ortak düşmanlarla, Türkiye ile iş birliği yaparak birlikte mücadele edilebileceğini öne süren Miçotakis, Türkiye ile mülteci ve iklim krizi sorununda iş birliği yapılabileceğini ifade etti.

Tarih ve coğrafyanın Yunanistan ile Türkiye’yi birbirine bağladığını belirten Miçotakis, "Türkiye ile iş birliği arayışını sürdürmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağım." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)