MHP’den Sinan Oğan açıklaması: Neden ihraç edildi?

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın MHP’den ihraç sebebini açıklayan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medyada ortaya atılan iddiaları yalanladı.

SİYASET 17.05.2023, 13:43 18.05.2023, 14:25
MHP’den Sinan Oğan açıklaması: Neden ihraç edildi?

Türkiye, 14 Mayıs günü sandık başına gitti. Bu noktada 3 isim cumhurbaşkanlığı yarışında yer aldı. Bunlardan en dikkat çekeni ise ATA İttifakı adayı Sinan Oğan oldu. 2011 yılı Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili olarak meclise giren Oğan, 2015 senesinde partisinden ihraç edilmişti.

Sinan Oğan MHP’den neden ihraç edildi?

Seçimlerin ardından Oğan’ın ihraç edilmesi ile ilgili birden fazla iddia ortaya atıldı. Bunlardan bir tanesi ise “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girdi” şeklinde ortaya atıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Oğan’ın Haziran 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 2015 Genel Seçimleri kapsamında parti yönetmeliğine uygun olmayan açıklamalarda bulunduğuna değindi.

Sinan Oğan'ın söz konusu açıklamalarını sosyal medya hesapları üzerinden de yayınladığına işaret eden Büyükataman, Oğan'ın bu açıklamaları sebebiyle 26 Ağustos 2015'te Merkez Disiplin Kurulu tarafından verilen kararla ihraç edildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)