MHP Lideri’nden muhalefete: “Zihinleri fukara, akılları ukala” 

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında bir yandan yurt dışına bir yandan da muhalefete yükseldi: “Bunların zihinleri fukara, akılları ukala. Akıl hocalarını gözden geçirsinler.” 

SİYASET 26.10.2021, 12:53
MHP Lideri’nden muhalefete: “Zihinleri fukara, akılları ukala” 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu. Hem 10 “istenmeyen adam” üzerinden yurt dışına hem de Osman Kavala ve söylenenler üzerinden muhalefet partilerine yüklendi: “Bazı maksatlı cahiller, Türkiye’nin, Osmanlı’nın reddi mirası ile kurulduğunu söylüyor. Bu hem tarihsel gerçekliklere terstir hem de tamamen uydurmadır. Cumhuriyeti övmek, öncesini çöpe atmak demek değildir. Aziz Atatürk’e göre cumhuriyet rejimi, demokrasi ile bağlantılıdır. Milletin egemenliğine dayanan demokrasinin benimsenme sebebi de budur. Hükümet sistemi ve rejim arasındaki farkı çarpıtmak, kara propaganda yapmaktır. Oysa değişen, yönetim sistemidir. Rejim başkadır, yönetim sistemi başkadır, hükümet başkadır. Türkiye'de rejimin adı cumhuriyet iken hükümet sisteminin adı da cumhurbaşkanlığı sistemidir.” 

“Kılıçdaroğlu, söyledikleriyle komik duruma düşüyor” 

Bahçeli: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ardında da 15 Temmuz’da işgale karşı milletin gösterdiği kahramanlık vardır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Ankaramızın bombalandığı dönemin hemen ardından, milli diriliş ruhu ile oluşturulmuştur. Kılıçdaroğlu, ülkemize gerçek demokrasiyi getireceğini sık sık söylüyor. Fakat bilmiyor ki bu değerler vardır ve bunların koruyucusu aziz Türk milletidir. Kılıçdaroğlu, bu söyledikleriyle komik duruma düşüyor. Bunların zihinleri fukara olduğu gibi akılları da ukaladır. Bunların akıl hocalarının gözden geçirilmesi gerekir.” 



“Kılıçdaroğlu, millete kazan kaldırdı” 

Bahçeli: “Kılıçdaroğlu hem millete hem de devlete kazan kaldırdı. Bu şahsın CHP genel başkanı olması büyük talihsizliktir. Ülkemizde milli irade vardır ve milletin egemenliği de bellidir. Kılıçdaroğlu’nun gözünden baktığımızda ise her şey rezalet durumdadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruluş seneleri haricinde CHP ile bir bağlantısı kalmamıştır çünkü CHP, o eski CHP değildir. Bizim idealimiz ise Atatürk milliyetçiliğine bağlı olan laik, sosyal ve demokratik bir hukuk devletidir. Bu milletin ve devletin varlığı kimin için sorun ise alayını her cephede karşılayacağımızı iyi bilmelidirler. Cumhuriyetimiz kolay kazanılmadı. İşbirlikçilere, kalpazanlara da bırakılmayacaktır. Cumhuriyete düşman olanlar cumhura da düşmandır.” 

Kavala ve Demirtaş tepkisi 

Bahçeli: “Anayasa Mahkemesi öyle bir hale geldi ki nerede bir hain ve çapulcu varsa onlarla birliktedir. Hak ihlali olduğunu söyleyen sözde hakimler külahıma anlatsınlar. Bunlar hem paramızı hem de canımızı alıyorlar. AYM kapatılmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? FETÖ’cülerle süren mahkemeler kısa sürede sonuçlandırılmalıdır. Kavala ve Demirtaş hakkındaki hak ihlalinden bahseden hakimler de bunu külahıma anlatsınlar.” 



Osman Kavala

10 büyükelçi hakkında 

Bahçeli: “ABD’nin hesabından seviyesizce bir açıklama yapıldı. Kendileri, devam eden bir davanın faili hakkında hukuksuz bir çağrıda bulunarak demokratik teamülleri çiğnedi. Türkiye, 10 büyükelçi tarafından hedef alındı. Kendileri, yargısal sürece müdahale etti. 10’u da Osman Kavala’nın serbest bırakılması hakkında açıklama yaptı. Ne garip ki Kılıçdaroğlu da aynısı söyledi, İP Başkanı da buna yeşil ışık yaktı. Zalim bir üst akıl, büyükelçileri ve Millet İttifakı’nı ele geçirmiştir. Şirret bir oyunun içinde tehlikeli rol paylaşımları yapılmaktadır. Hepsi bir yandan Türkiye’yi sıkıştırmak ve bu adımları tetiklemek için uğraşmaktadır. Bu harcın içinde İP de CHP de sessiz kalmıştır ve bu durum artık bir utanç kaynağıdır. Kavala, Soros’un kuryesi, Gezi Parkı’nın da azmettiricisidir.” 

Yorumlar (0)