MHP lideri Bahçeli: Zillet ittifakını uyarıyorum, sokaklarda gelecek aramayın

Partisinin grup toplantısında açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde, milletimiz sokakları karıştırmaya çabalayan kesimlere prim vermeyecektir. Zillet ittifakını buradan uyarıyorum, sokaklarda gelecek aramayın" sözlerini kullandı.

SİYASET 30.11.2021, 11:40 30.11.2021, 12:36
MHP lideri Bahçeli: Zillet ittifakını uyarıyorum, sokaklarda gelecek aramayın

MHP lider Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Tüm illerimizi kucaklayacağız”

Anadolu ziyaretlerine ilişkin açıklama yapan Bahçeli, şunları söyledi:

“Hareketimizin ve siyasetimizin öznesi insan, aynı şekilde bunun cümlesi millettir. Tanzimat neslinin önemli simalarından biri olan Merhum Ziya Paşa, birtakım yazılarında Anadolu'yu sefalet coğrafyası şeklinde göstermişti, Fakat Anadolu bir cevherdi. Aklımızın estiği gibi davranmadığımızın bilinmesi gerekir. Karış karış Anadolu'yu gezmemiz tesadüf olarak yorumlanmamalıdır. 70 kentimizi şu ana kadar ziyaret ettik. Tabii ki bunu yeterli olarak görmüyoruz. Kalan illerimizi de önümüzdeki hafta sonu ziyaret edeceğiz, ufuk açacağız, bütün yalancıların maskesini düşüreceğiz. Kötü niyetlileri göstereceğiz, kurulan tuzakları aktaracağız. Ayrıca halkımızla bütünleşeceğiz, anlaşacağız.”

“Gidiyor gitmekte olan”

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Onlar 'Geliyor gelmekte olan' diyorlar. Biz de 'Gidiyor gitmekte olanlar' diyeceğiz. Onlar gelmeden gittiklerini hep birlikte göreceğiz. Türk toplumunu, zillete ikna edemeyecekler. 

Milletimiz, istikbaline, varlığına sahip çıkacak, kardeşliğine ve birliğine sonuna kadar destek verecek. Cumhurun kaderi cumhuriyetin kaderidir. Türkiye'yi kaos tetikçilerinden Cumhur İttifakı, fedakar bir şekilde koruyacaktır. Çağıracağız, çalışacağız, sular gibi coşacağız. Mücadele edeceğiz, emek vereceğiz ve kesinlikle başaracağız. Ziyaret ve programlarda, temsilen partimizde görev alan tüm dava arkadaşlarıma bir defa daha yürekten tebriklerimi iletiyorum.”

“Neyi hedefledikleri herkesin malumu”

“Geçmişin tecrübeleriyle geleceğin yol haritasını çizmek dışında çaremiz yoktur. 200 yıldır Türk milleti siyasi dayatmalara, ekonomik baskılara maruz kalmıştır. Daha daha güçlü bir devlet ve istikrarlı bir ekonomi özlemi, kor gibi yanarak alev alacağı günü beklemiştir. Büyük hedeflerinden sapma göstermemiş ve umudunu hiç kaybetmemiştir. Kültürel, tarihi ve siyasi varlığımız, devamlı olarak tahribata uğramış ve ekonomik yaptırımlarla taciz edilmiştir. Bu ülke hepimizindir. Konuları geniş bir şekilde ele almak, empati yapmak ve temiz bir dil kullanmak, herkesin ortak sorumluluğudur. Birbirimizi suçlayarak öfkemizi ve kinimizi yarıştırmak, bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Küresel tefecilerin, ekonomik çetelerin neyi amaçladıkları herkesin malumudur. Birçok badireden geçerek bugünlere geldik. Şerefimizden ve nurumuzdan asla vazgeçmedik. Biz görüyoruz ki bir Türk, dünyaya bedeldir. Çayımıza atacak şekerimiz yoktu fakat Çanakkale'de destanlar yazdık. Çünkü imanımız kadar irademiz de büyüktü. Yokluğa dayanabilirdik fakat esarete tahammül edemezdik. Yeri geldi mermi, silah bulamadık, bunları alacak bir paramız olmadı. 19-20. yüzyılların zorlu süreçlerinde milletimizi, ekonomik saldırılarla teslim alamayacak olan kesimlere boyun eğeceğimiz mi düşünülüyor. Ordu yoksa kurarız, para yoksa buluruz. Başta CHP yönetimi olmak üzere zilletin ve ortaklarının bunu görmesi için milli duruş göstermeleri lazım. 20. yüzyıl dönemi ekonomisinin yakasına rasyonel isyan portresi astılar. Hepimiz aslında aynı şeylerden söz ediyoruz ancak konuştuğumuz şeyin ne olduğu ile ilgili anlaşmış değiliz. Eski teorik şemaları yıkan yeni keşifler yapmadığımız sürece daha eşitlikçi, daha adil bir dünyaya ulaşmamız yalnızca entelektüel bir sızlanma olarak yer alacaktır."

“Ekonomide yeni bir hikâyeye ihtiyacımız var”

“Ne dünya eski dünya, ne de ekonomi eski ekonomidir. Bu tarz bir düzen, Allah'ın nizamı şeklinde değerlendirilemeyecektir. Ekonomi konusunda yeni bir zihniyet devrimine ihtiyacımız olduğunu görmemiz gerekiyor. Ekonomide yeni bir hikayeye ihtiyacımız var. Kalkınmayı, gelişmeyi ve büyümeyi sağlamamız gerekiyor. Önümüze dikilmiş olan bentleri beraber aşmalıyız. Türkiye ekonomisinin yapısal eksikleri vardır ve bunlar bellidir fakat hiçbiri çözümsüz olarak değerlendirilmemelidir.”

“Temel ihtiyaçlarda yüzde 2-5 arası indirime gidilmeli”

"Yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde, milletimiz sokakları karıştırmaya çabalayan kesimlere prim vermeyecektir. Zillet ittifakını buradan uyarıyorum, sokaklarda gelecek aramayın. Ekonomik normalleşme ve dengelemenin her geçen gün hayata geçtiğinin de görünmesini arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın, ekonomik problemlerden istifade edip servetlerine servet katanlarla mücadele etmesini istiyoruz. Herkesin yapması gereken fedakarlıklar vardır. Gönül birliğini, enflasyonla mücadelede uygulamaya koymalıyız. Temel ihtiyaçların fiyatında yüzde 2-5 arasında indirime gidilmeli. Zorda ve darda kalan vatandaşlarımıza, zillet ittifakının tükenmiş propagandasına kulak asmadan elimizi uzatabiliriz. Mutfaklarımızda çok büyük yangın var diyorlar. Ekonomideki problemler, Erdoğan gitmeden çözülemez diyorlar. Türkiye, en ciddi istikrarsızlığı Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde yaşıyor diyorlar. Saptırma ve yalan bunlarda, bunların alayı aydınlıktan korkan müfteriler korosu, bunların alayı sahtekardır.”

Kılıçdaroğlu’na tepki: “Lekeli miras…”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz kayyum değiliz, Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Aslında bu tipler, muhatabımız değildir. Partisine ve kendisine ihanet eden, ilk fırsatta milletine de ihanet eder. Bu şahsa buradan sesleniyorum; kayyumu geç, partine doldurduğun casuslarla beraber hangi örgütlere peşkeş çektiğini açıkla. Zillet ittifakı tüm imkanlarıyla faaliyettedir. Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinden video paylaşmaya fazlasıyla merak salmıştır. Kılıçdaroğlu çok fazla zahmete girme; CHP'ye bir kaset komplosuyla gelmen, terörizme gülücük saçman, terörle mücadeleye hayır oyu vermen, terörist Demirtaş'ı övmen, HDP'yi meşru görmen, büyükelçilerden aman dilemen, İstiklal Marşı'nı okuyamaman, senin lekeli mirasın olarak hatırlanacaktır.”

"Erken seçim yoktur”

Erken seçim tartışmalarına değinen Bahçeli, erken seçimin olmayacağını ve seçim için 2023’ün beklenmesi gerektiğini açıkladı ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Sizin helalleşmeniz bu mudur? Eğer buysa sizin siyasetiniz yere batsın. Terör örgütü PKK'nın elebaşları özerklik koşuluyla helalleşmeye hazır olduklarını söylüyor. CHP lideri buna ne diyor? Utanmadan gayri milli diyen Kemal Kılıçdaroğlu, milliyetçiliğin derin anlamını bilmeyen zilletin temsilcidir. Eğer bir gayri milli arıyorsa etrafına baksın. Kılıçdaroğlu, benim vatan ve millet sevgimin fitresini sana versem, sülalene 100 yıl yeter. Erken seçim yoktur, derhal seçim yoktur, sevsen de sevmesen de riayet etmen ve alışmanı tavsiye ederim. 2023’ün haziran ayını bekleyin, dişinizi sıkın. Güçlendirilmiş parlamenter sistem vakit kaybıdır. Parlamenter sistemdeki hükümetler, koalisyon hükümetleri özellikle ülkeyi bir adım bile öteye götürememiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile çift başlılığa son verilmiştir. Millet, Cumhurbaşkanını doğrudan ve aracısız bir şekilde seçmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bizim geleceğimizdir. Artık Türkiye, denenmiş yollardan geçmeyecektir.”

Yorumlar (0)