MHP lideri Bahçeli: Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalı

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, üniversiteye giriş sınavının tamamen kaldırılması gerektiğini söyleyerek ''Okul öncesi dönemi de hesaba katan yeni bir modelle her çocuğumuzun ilgi alanına göre bir eğitim alanının temini sağlanmalıdır'' açıklamasını yaptı.

SİYASET 29.06.2021, 13:19
MHP lideri Bahçeli: Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

“Üniversite sınavı kaldırılmalıdır”

Grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, hafta sonu yapılan üniversiteye giriş sınavı, Katarlılara sınavsız Tıp eğitimi iddiaları, Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul, Avrupa Birliği ve yeni hükümet sistemine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini ifade etti ve şunları söyledi:

''Geride bıraktığımız ve 2,5 milyona yakın kardeşlerimizin gelecekleri için ter döktüğü üniversite sınavı, 3 aşama olarak gerçekleştirilmiştir. En büyük dileğim bütün gençlerimizin hayallerinin gerçek olmasıdır. Çocuklarımızın hayatını 2 günlük bir sınava hapsetmenin hakkaniyetli ve adil bir tarafı yoktur. Sınav sistemi tekrar ele alınmalı, okul öncesini de hesaba katan bir modelle bütün çocuklarımızın ilgi alanına uygun bir eğitim alanının temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye, üniversiteye sınavsız geçişi sağlayabilecek bir yeterliliğe sahiptir. Çoktan seçmeli sorularla Türk gençliğinin kabiliyetini değerlendiremeyiz, onları bir yarış atı gibi göremeyiz. Üniversite sınavlarına artık bir neşter vurmanın zamanı çoktan gelmiştir.”

“Gençlerimizi daha fazla yormayalım”

Fırsat eşitliğini gözeten bir sisteme ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Bahçeli, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Önüne gelen Z kuşağından bahsediyor ancak sınav kuyusundan nasıl çıkılacağı konuşulmuyor. MHP'nin Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır. Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır. Geleceğimizin güvenceleri olan sevgili gençlerimizi kuru kuruya değil, gerçek talep ve ihtiyaçlarını karşılayarak tutarlılığımızı ve vefamızı gösterebiliriz. Buradan hareketle siyasi muhataplarımıza çağrıda bulunuyorum: Gelin üniversite sınavlarını kaldıralım. Daha fazla gençlerimizi bunaltmayalım, yormayalım. Onların psikolojik, ekonomik ve sosyal sorun yaşamalarına izin vermeyelim. İlköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki yönlendirme kapsamında istedikleri alanlarda yükseköğretime başvurmalarını sağlayacak bir sistem oluşturulmasını hedefliyoruz.”

Katarlılara sınavsız Tıp eğitimi iddiaları: ‘Kılıçdaroğlu özür dilemelidir’

YKS’den önce gündeme gelen ve “Katar vatandaşlarına, Türkiye’de sınavsız Tıp eğitimi verileceğine” yönelik iddialar hakkında da konuşan Bahçeli, muhalefete tepki gösterdi:

“YKS'den bir gün önce medyada kurgulanan algı operasyonu ile birlikte yalan bir haber servis edilmiştir. Bu iddiaya göre Katarlılar Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilme şansına sahip olacaktı. Bunun doğru veya yanlışlığını iyi bir şekilde analiz etmeden devreye giren Kemal Kılıçdaroğlu, fitne tezgahını açtı. YKS'den bir gün önce gençlerimizi kışkırtmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu kendini rezil etti. Kılıçdaroğlu, YKS’ye giren Türk gençliğinden özür dilemek mecburiyetindedir.”

“Sayın Kılıçdaroğlu, bize mertçe derdini söyle”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli,  “Kılıçdaroğlu, bize 'Süleyman Şah Türbesi'nden kaçanları siz alkışladınız’ diyor. Sen ne söylediğimizi bilsen ne yazar bilmesen ne. Onu her kim tutsak olarak aldıysa korkmasın itiraf etsin ya da bize telgraf çeksin yardım edelim. Yeter ki maruz kaldığı girdaptan uzaklaşabilsin. Fidye benzeri bir şey istiyorlarsa karşılayalım. Yazık oluyor çünkü kendisine. Sayın Kılıçdaroğlu, atarı gideri bırak mertçe bize derdini söyle.” sözlerini kullandı.

“Avrupa Birliği samimi değil”

Avrupa Birliği’ne de eleştirilerde bulunan Bahçeli, “Gümrük Birliği anlaşmasının iyileştirilmesini ve güncellenmesini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan’ın inisiyatifine bırakan Avrupa Birliği, samimi değildir, dürüst değildir, adil ve demokratik hiç değildir. Hatta Türkiye’nin aleyhine çalışmaktadır.” açıklamasını yaptı.

“Kanal İstanbul’un parasını ödemeyeceğim diyen birinden devlete başl olmaz”

Kılıçdaroğlu’nun Kanal İstanbul’a ilişkin sözlerine de tepki gösteren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kanal İstanbul’un parasını ödemeyeceğim diyen birinden devlete baş olamaz. Kanal İstanbul’u samimi bir şekilde destekliyoruz. İstanbulumuzun ve Türkiye'nin gücüne güç katacaktır. Tüm engelleme ihtimalleriini dikkate alarak projeyi yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız. Yeşil Kuşak İç Deniz Yolu, Kızılelma İç Deniz Yolu projelerini hayata geçirebiliriz. O yüzden yapılanı yıkmak cinayettir.''

Yeni hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, bu sistemin bolluk, refah ve bereket anlamına geldiğini ifade etti ve “Güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem çabaları insafsızlıktır. Zillet ittifakı sinsi bir gölgedir. Türk milleti sonu belirsiz bir maceraya atılmayacak Cumhur İttifakı'na sonsuz destek verecektir.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)