MHP lideri Bahçeli: "Türkiye asimetrik saldırılara maruz kalmaktadır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye ne zaman isminden söz ettirse, küresel ve bölgesel meselelere muktedir bir şekilde müdahil olsa çok gecikmeden asimetrik saldırılara uğramaktadır'' sözlerini kullandı.

SİYASET 15.11.2022, 11:30 15.11.2022, 14:29
MHP lideri Bahçeli: "Türkiye asimetrik saldırılara maruz kalmaktadır"

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, konuşmasına şöyle başladı:

"Nefes aldıkça, inandığımız sürece mücadele etmek bir siyaset ve hayat kuralıdır. Gayesiz gayret boşa adımdır. Gayenin de gayretinin merkezi sabırdır. Biz siyaset ve dava mücadelemizi iddiayla, sabırla itibarla ifade ediyor, yurdumuzun her bölgesinde yüksek hedeflerimizi dile getiriyoruz. Kararlılıkla sohbet toplantılarımıza devam ediyoruz. 583 köyümüze giderek hasret giderdik.

2023 bütçesinin Genel Kurul’daki görüşmelerinden sonra aralık ayından itibaren sohbet toplantılarına ara veriyoruz. EYT ile sözleşmeli çalışanları yakından ilgilendiren kanuni düzenlemeleri de hayata geçireceğiz. Cumhur İttifakı yerinde saymıyor, hiç oyalanmıyor. Bizlerin anlayışında çalışmak en hayırlı sermayedir. Mücadelemizi aksatmadan yürütüyoruz. Elazığ mitingimizi düzenledik. Gakkoşlar, hamd olsun İstasyon Meydanı'nı doldurdular. Gelecek hafta pazar günü Samsun mitinginde de aynı tabloya şahit olacağımızı düşünüyorum.”

"Türkiye'nin öncelikli sorunu terördür"

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''Terör örgütleri bütün insanlığın ortak can düşmanıdır. Türkiye'nin öncelikli sorunu terördür. Terör, ülkemizin kabuk bağlamamış yarasıdır. Türk milleti teröre alışmayacaktır. Terörün haklı bir gerekçesi olamaz. Türkiye ne zaman isminden söz ettirse küresel ve bölgesel meselelere muktedir bir şekilde müdahil olsa çok gecikmeden asimetrik saldırılara uğramaktadır. Türkiyemiz sağlam duruşunu kuvvetlendirdikçe dost kisveli hasım ülkeler boş durmayacaktır. Terörle arasına herkes kalın bir çizgi çekmek zorundadır."

Zilletin 6+1 kumar masasına Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz. Terör örgütleri yalnızca insanımızın değil, insanlığın can düşmanıdır. Terörizmin hiçbir şekli masum ve meşru değildir. Türkiye'nin üstesinden gelinmesi gereken sorunu terör sorunudur. Bu melanetin hakkından gelmedikten sonra yaşamın diğer alanlarında istikrar hayaldir. Dönem dönem kanatılan bu yara açıkça üzerine konmak için fırsat kollayanlar çıkacaktır.

Toplumsal huzurun sükuneti, ekonomik güvenliğimizin sürekliliği, terörle mücadeleden alınacak kesin ve kalıcı sonuçlara bağlıdır. Teröristleri temizlemedikten sonra rahat olamayız. Milli birliğimizi, milli bekamız, milli güvenliğimiz tamamen buna bağlıdır. Şehit babaları ve analarına vefa borcumuzu ödemek durumundayız.”

“Terör örgütleri muhasım odakların çıkarına kullanılan kiralık katiller sürüsüdür. Terörün haklı gerekçesi olamaz. Bu, karanlık bir döngüdür. Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir. Özelde terörle genelde terörizmle mücadele doğaçlama bir olay gibi görülemeyecektir. Terörle mücadele çok dinamik ve değişken bir mücadele alanıdır. Teröristin eylem yollarının değişmesinde güvenlik kuvvetlerini donatacak ve eğitecek taktik-eğitim programı hazırlanmalıdır. Terörizmle mücadele bir güvenlik problemi değil; ekonomik, diplomasi ve siyasi sorunudur. Türkiyemiz sağduyulu ve sağlam duruşunu devam ettirdikçe namert mihraklar, dost kisveli hasımlar kiralık katillerini sahaya sürmekten vazgeçmeyecektir. Her Herkes terörle ve terörizmle arasına kalın bir çizgi çekmek zorundadır. Küresel güçlerin terör örgütlerine destek vermeleri terör yöntemidir."

“HDP’ye tahammül edemiyoruz”

“Türkiye'de teröre sevimli mesajlar veren siyaset de tarih önünde suç ortağıdır. Her muhitte olduğu gibi Meclis’te de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Terör örgütüne eleman devşiren Kürdistan propagandasıyla sınırlarımızı kevgire dönüştüren HDP'nin siyasette yer almasına tahammül edemiyoruz. HDP, CHP'nin ikiz kardeşi ve diğer partilerin ortağıdır. Terörizme kucak açan herkesten hesap soracağız, örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Kiralık katillerini üzerimize gönderenlere misliyle karşılık vereceğiz. Türk milleti teröristleri eğitim, silahlandırıp, ülkemize yollayan sözde müttefiklere diz çökmeyecek, şirret oyunlarına asla boyun eğmeyecektir. Aziz milletimize yönelik düşmanca saldırıların hesabı sorulmazsa, bu kişilere acırsak gök girsin kızıl çıksın.”

Kimyasal silah iddiası: “Terör yandaşları bedel ödemeli”

“Sınır ötesi operasyonlara karşı çıkan CHP'den HDP'sine kadar bu halkın huzurunda sorumludur. Türk askerine kimyasal silah iftirasında bulunan, PKK'lı Mustafa Karasu tarafından alkışlanan terör destekçileri ihanetlerinin bedelini ödemek zorundadır. Aziz vatanın ekmeği de suyu da bunlara haramdır. Düşmana merhamet edilmeyecektir.

HDP'nin taziye mesajıyla altılı masanın mesajı arasında herhangi bir fark var mıdır? Katile katil diyememiştir. Zillet ittifakına çağrı yapıyorum, korkmayın. Terörist Demirtaş'ı 'Serbest bırakacağım' diye açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun yumruğunu sıkması doğanın tabiatına aykırıdır. HDP neyse CHP odur. Zillet ittifakının başı ile ABD'nin bakışı arasında fark gören var mıdır? Irak ve Suriye’deki terörist kamplarda eğitilip canlı ceset gibi ülkemize sızdırılan teröristlere hedef listesi teslim eden hiçbir ülke müttefik veya dost değildir. Terörizmle hesaplaşmak emperyalizmle hesaplaşmak anlamına gelir.

İstiklal Caddesi hadisesi, 6-8 Ekim ve Gezi Parkı gibi, güçlenen Türkiye'yi geriye döndürme tertibidir. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de vardır. Gördüğünüz yer de gömüldüğünüz yer olacaktır. İç barışımızı, ekonomimizi, bin yıllık kardeşliğimizi hedef alıyorlar.

ABD kökenli gazetenin her sene on binlerce turistin ziyaret ettiği caddenin bombalanması gibi olayı servis etmesi kirli bir kampanyadır. En işlek caddenin tercih edilmesi tesadüf değildir. Bu saldırının maksadı Türkiye'nin 2023 vizyonunu ve imajını baltalamaktır. Bu saldırıyı iktidarın yaptırdığını ifade edenler yalnızca namussuz değil, casuslardır. Bu iftirayı diline dolayan kişilerin Türkiye adında bir ülkesi olamaz. Bunlarla ilgili teröristler için hangi muamele yapılıyorsa o yapılmalıdır.”


 

Avrupa’da enerji ve ekonomi krizi

Enerji krizi, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon, Avrupa ülkelerini sallamaktadır. Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa toplumsal protestolara sahne olmaktadır. Büyüme tahminleri yüzde 0,3'e çekilmiş, resesyon beklentileri artmaktadır.

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı tehditvari siyasetinde azalma yoktur. Yunanistan'ın karasularını 6 milin üstüne çıkarması savaş uyarısıdır. 6 milin üstüne çıkarsınlar da görelim.

Bu gerilim atmosferinde Semerkand'da gerçekleştirilen Türk Devletleri Toplantısı herkesi umutlandıran gelişmelere sahne olmuştur. Cezayir'deki Arap Birliği Toplantısı hezimetle neticelenirken Türk devletleri parlamıştır."

Detaylar geliyor...

Yorumlar (0)