MHP Lideri Bahçeli: “FETÖ, CHP’yi kavramış; İP’yi de kasnağa çevirmiştir” 

MHP Lideri Bahçeli, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş üzerinden muhalefete yüklendi. Sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, “Selahattin Demirtaş terörist, Osman Kavala da Sorosçudur.” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 19.10.2021, 11:48
MHP Lideri Bahçeli: “FETÖ, CHP’yi kavramış; İP’yi de kasnağa çevirmiştir” 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu. Konuşması boyunca muhalefete sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, konuşmasına, MHP’ye övgü ile başladı: “Beşeriyeti etkileyen fikir akımları arasında en güçlüsü kusursuz ki insana bakış açısıdır. Öncelikle yapılması gereken ya bakış açısını değiştirmek ya da durulan yeri değiştirmektir. Aynı yoldan giderek farklı sonuçlar beklemek olmaz. MHP’nin siyaset anlayışı da insan ve millet merkezlidir.” 

Vergi reformu hakkında 

Bahçeli: “Geçtiğimiz hafta TBMM’de, Vergi Usul Kanunu adı altında önemli bir teklif kanunlaştırıldı. Bu kanun başta olmak üzere bazı kanunlarda değişiklik yapılması yönünde teklif, İP, CHP ve bazı partilerin itirazlarına rağmen kabul edildi. Zillet İttifakı dediğimiz kişiler ise havanda su dövmekle yetindi. Bu kanunda birlikte mağdur olan vatandaşlarımıza kulak verilmiştir. Bu kanun, vergi alanında mükellefleri koruyan bir anlayışı öne çıkarmıştır. Özellikle sosyal medya hesaplarından belirli limitler altında gelir elde edenlere mükelleflik sadeleşmiş ve vergileri ödemede kolaylık sağlanmıştır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de pek çok önemli gelişme ve teknoloji göz önünde bulundurularak bu adımlar atılmıştır. Ülkemizde adaletli, sadelik ve bütünlük içeren ve vergi yükünü hafifleten reforma ihtiyaç bulunduğunu düşünüyoruz. Asgari ücretle ve dar gelirle geçinen vatandaşlarımızı bunaltmayacak adil bir vergi sistemi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.” 



“İstismarcılara izin vermeyeceğiz” 

Bahçeli: “İP inkar eder, CHP istismar eder, HDP de ihanet eder. Fakat biz bunlara izin vermeyeceğiz. Biz, ihanet edenlerin de inkar ve istismar edenlerin de belini kıracağız. Demokratik hükmün icra günü geldiğinde bunlar da dünyanın kaç bucak olduğunu görecek. Bunlar, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olacaklar. Birileri diyor ki ortada kriz var. Hayır ortada bir kriz yok. Cumhur İttifakı’nın ortağı olarak bir konuda hesap vermemiz gerekirse onu da vereceğiz. Biz, krizlerin değil vatandaşımızın dert ortağıyız. Selam sabahtan nasibini almamış siyaset düşkünlerinin hangi mihrak ortağı olduğu da iyi biliriz. Kendisinin (Ali Babacan) ve Serok Ahmet’in akıl sağlığı kontrolünden geçmeleri, toplum ve siyaset huzuru bakımından elzemdir.” 

Kağıt toplayıcıları hakkında 

Bahçeli: “İstanbul’da kağıt toplayıcılarına yönelik uygulamalar mevcut. Kılıçdaroğlu da bu konuda en iyi bildiği şeyi yaparak bulanık suda balık avlamaya çalışıyor. Sokak arasında kağıt toplayan kardeşlerimize sosyal güvenliklerinin olacağını söylüyor ve bu işi rahatlıkla yapacaklarını vadediyor. Asıl mesela bu kardeşlerimizi rahatlatmak değil onların daha insani şartlarda çalışmasını sağlamaktır. Kılıçdaroğlu, bu konuda da cahilce konuşacağına kardeşlerimizin sorunlarının kaynağına inmelidir. Biz, bu konu hakkında 2010 senesinde de konuşmuştuk, şimdi de konuşuyoruz.” 



Kavala ve Demirtaş’a tepki 

Bahçeli: “CHP yönetimi, sorunları daha da karmaşık hale getirmek konusunda usta ve aynı zamanda kronikleşmiş bir sorundur. Millet adına adalet istediğini söylemiş, masum insanların intikam ve kin duyguları ile tutuklandığını ifade etmiştir ve hatta utanmadan da Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın neden hapiste olduğunu sormuştur. Sayın Kılıçdaroğlu! Selahattin Demirtaş terörist, Osman Kavala da Sorosçudur. Demirtaş’ın neden hapiste olduğunu kendi vekillerine değil, cesaretin varsa şehit ailelerine sor. Bir teröristin neden hapiste olduğunu sormak da terörü ve teröristi müdafaa etmektir. CHP’li kardeşlerim bu rezilliği nasıl hazmedecekler? İP’ye oy veren kardeşlerim HDP ve teröristlerle iş birliğini nasıl sindirecekler?” 

Bürokratlara çağrı polemiği  

Bahçeli: “Kılıçdaroğlu, bürokratlara bazı çağrılarda bulundu. Ne oldu? Başın göğe erdi mi? 18 Ekim’den sonra sorumlusunuz demek mi istiyorsun? Kılıçdaroğlu, bürokrasiyi açıkça tehdit etmektedir ve söylemleri de vesayetçidir. Şerefli Türk bürokratlarını tehdit etmek, müstevli bir üsluptur. FETÖ stratejileri belli ki CHP’yi kavramış ve İP’yi de kasnağa çevirmiştir. Fakat bu kişiler, bu milletin şamarını eninde sonunda kafasına yiyecektir. FETÖ’ye boştan yere umutlarını bağlamasınlar, onun buraya geldiği gün, öldüğü gündür.” 

İmamoğlu temasları hakkında 

Bahçeli: “Görev sahası İstanbul ile sınırlı olan bu belediye başkanı (Ekrem İmamoğlu), nereye varmak istiyor? Bu kişi neden Yunanistan ziyaretine ihtiyaç duydu? Daha birbirine bile güvenmeyen Zillet İttifakı’na millet neden güvensin?”

Yorumlar (0)