MHP lideri Bahçeli'den 'sokak' açıklaması: Pişman olacaklar!

MHP Siyaset Okulu 16'ncı Dönem Sertifika Töreni'ne katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu ve Kılıçdaroğlu için “Türkiye’den bir Kazakistan mı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sokakta gelecek planlayanlar pişman olacak.” ifadelerini kullandı.

SİYASET 08.01.2022, 15:25 08.01.2022, 16:03
MHP lideri Bahçeli'den 'sokak' açıklaması: Pişman olacaklar!

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Siyaset Okulu Sertifika Töreni'ne katıldı.

“Türkiye’den bir Kazakistan mı çıkarmaya çalışıyorsunuz”

Burada bir konuşma yapan Bahçeli, tarihte Türk milletinin yaşamış olduğu sıkıntılara değindi. Milli varlığa, hiçbir kuvvetin zincir vuramayacağını belirten Bahçeli, siyaset yapmanın ahlakına temas etti ve şunları söyledi:

“Türkiye'den bir Kazakistan mı çıkarmaya çalışıyorsunuz? Kazakistan'daki gelişmeleri izlediğini zaman bitiniz mi kanlandı? Milli varlığımıza hiçbir güç zincir vuramayacaktır. Siyasetin bir ahlakı vardır. Dillerinden demokrasiyi düşürmeyen lekeli sıfatlara bakınız, milletin iradesine karşı saygısız ve hazımsızlar. 70'ine varmış bir akademisyen, iktidarı erken seçime zorlamanın çözümünü anlatıyor. Sokak diline başvuruyor. Milletimizin tercihini ve seçimini alçak bir şekilde karalıyor. Barışçıl protesto ile kastedilmek istenen nedir? PKK'ya bakarsanız, HDP’ye bakarsanız barış diyor, CHP de burada barış sakızı çiğniyor. Be densizler! Sizin lügatınızda barışın karşılığını söyleyin de bilelim? Hukuk ahkamı kesip adalet diyorsunuz, milletin iradesine karşı gelmek ahlaksızlık, kanunsuzluk ve hukuksuzluk değil midir?"

“Kılıçdaroğlu, Türk Lirası diyemiyor”

Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Selahattin Demirtaş teröristtir. CHP lideri, ısrarla cezaevinde neden tutulduğunu soruyor. Hain olduğu için. Kemal Kılıçdaroğlu, herkesi kendi gibi zannediyor ama yine çuvallıyor, faka basıyor. Korkusundan Kılıçdaroğlu, Türk Lirası diyemiyor ama pervasızca milliyetçilik taslamaya başlıyor. Kılıçdaroğlu, sen safi rüzgarsın. Ekonomik problemleri büyütüp, ülkemizi enflasyon mühimmatı ile yaylım ateşine hedef yapan sorumsuzlar, ne tarihi ne rızkı bilir ne insanımızı tanır, ne de ekonomiden anlarlar. Bizim yalnızca ekonomik yaşamımız yoktur, bir toplum, kültür, inanç, milli ve sosyal hayatımız vardır ve bunun sınıflandırılması; tarihi haklarımıza, kimliğimize, varlığımıza kast etmektir. Türk milleti sıkıntılar karşısında asla yılmamıştır. Türk milleti, vatan coğrafyasını sırtında taşımış. Mekân ve zamanın bereketli hamurunda yoğrulmuştur. Türk milleti, istikbali, bayrağı ve vatanı çin çalışmıştır. İnsana yalnızca çalıştığının karşılığı var.”

“Takmadıkları maske, girmedikleri kılık kalmadı”

Tarihimizi her kim gor görüyorsa, karamsarlıkla geleceğe bakıyorsa kesinlikle ona karşı uyanık olun. Bunlar, kendilerini bizden yana gösterebilir. Rant devşirmek adına takmadıkları maske, girmedikleri kılık yoktur. Bir dönemler Batı'ya ihtiyacımız yoktu, ardından Batı'sız düşünemez duruma geldik. Türk Milleti, sabır ve uzun çalışma sonucunda kozasından çıktı. Türkiye'yi hastalandırmak hedefiyle nifak, darbe, kaos ve kriz üretimini uygulamaya sokan emperyalizm için deniz hamdolsun bitmiştir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile doğrulmayı başaran Türk irfanı, Cumhur İttifakı ile adeta ayağa kalkmıştır. Bu yüzden, üzerimize geliyorlar.”


“Sokağa dökülseniz ne yazar”

Kılıçdaroğlu ‘Sokağa inmeyeceğiz’ diyor. Bu beylik lafları bırak. Sokağa inseniz ne yazar inmeseniz ne yazar. Seçim diyorsanız, 2023 yılını bekleyeceksiniz. Sokakta gelecek planlayanlar, pişman olacaklar. Siyasetimizi provoke etmeye gayret edenlere israf edilecek tek bir insanımız ve feda edilecek bir vatanımız olmadığını herkes kafasına net bir şekilde sokmalıdır.”

Yorumlar (0)