MHP lideri Bahçeli: Demirtaş'a tazminat vicdanları sızlattı!

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi tarafından tutuklu Demirtaş'a 50 bin lira tazminat ödenmesi kararına tepki gösterdi. Adalet bu mudur, diyen Bahçeli, Demirtaş'a tazminat ödenmesinin vicdanları sızlattığını açıkladı.

SİYASET 23.06.2020, 17:57
MHP lideri Bahçeli: Demirtaş'a tazminat vicdanları sızlattı!

Anayasa Mahkemesi tarafından terör soruşturması dahilinde tutuklanıp cezaevine gönderilen Selahattin Demirtaş'ın bireysel başvurusu değerlendirildi.

Mahkeme, Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun makul süresi geçmesi sebebiyle kişi güvenliği ve hürriyeti hakkının ihlal edildiği kararını verdi.

Demirtaş'a 50 bin lira tazminat ödenecek

Tutuklu Demirtaş'a bu sebeple 50 bin liralık bir tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Alınan kararın bir örneği de Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olarak yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

MHP liderinden tazminat kararı yorumu: Vicdanları sızlatmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demirtaş'a ödenmesine karar verilen tazminata ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesinin vicdanları sızlattığı yorumunu yaptı.

Adaletin suçu aklamak veya temize çıkarmak değil, hak ve hukuk neyi öngörüyorsa aynen yapmak olduğunu ifade eden Bahçeli karara tepki gösterdi.

Yorumlar (0)