MHP'den yeni partiye çok sert tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi'ne tepki gösterdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türk siyasetinin bugün arz ettiği hazin manzara da göstermektedir ki tarih tekerrür etmekte, 2023 küresel güç vizyonuna doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin önünü kesmek için yeni senaryolar sahneye konmaktadır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 14.12.2019, 15:45 14.12.2019, 15:51
MHP'den yeni partiye çok sert tepki!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Gelecek Partisi'ne yönelik sert eleştirilerde bulundu. 

ABD'nin dünyanın jandarmalığından bir türlü vazgeçmediğini ve Orta Doğu'da İngiltere'den devraldığı emperyalist misyonu devam ettirme çabası içinde olduğunu kaydeden Yalçın, aynı zamanda 2009 yılından itibaren Türkiye'de iç siyasete yön verme çabalarının hızlandırıldığını da kaydetti. 

Yalçın, Tesadüf olmasa gerektir, bugün AK Parti’de “bir bölen” güruhundan Ali Babacan’ın arkasındaki cambaz oynatıcısı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken; 2009’da sözde Kürt meselesi için iyi şeyler olacağını ilan etmiş, ardından da açılım ve çözüm adı altında çözülme süreci başlatılmıştır. Şükür ki milletimizin feraseti yanında maşeri vicdanın sesi ve millî egemenliğimizin, varlık azmimizin gönüllü bekçisi olan MHP’nin tavizsiz, kararlı ve sağlam politikalarının da katkısıyla bu kirli süreç başarısızlığa uğratılmıştır. Başını ABD’nin çektiği küresel aktörler, aynı dönemde FETÖ’yü devreye sokmuş; bu kanlı örgüt, millî direnişin merkezindeki MHP’yi ele geçirmeye çalışmış ama başarılı olamamıştır." açıklamasında bulundu. 

"Türkiye'nin önünü kesmek için yeni senaryolar ortaya konmaktadır"

Yalçın, tarihin tekerrür ettiği tezinin büyük ve acı tecrübelerin neticesinde ortaya atıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk siyasetinin bugün arz ettiği hazin manzara da göstermektedir ki tarih tekerrür etmekte, 2023 küresel güç vizyonuna doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin önünü kesmek için yeni senaryolar sahneye konmaktadır. Uluslararası aktörler kendilerine yeni piyonlar, yeni maşalar, bendeler ve taşeronlar bulmuş, günün dinamiklerine uygun cambazlar yetiştirerek bellerine ip bağlamıştır.

Sahneye yeni partilerin ve yeni oluşumların çıkmaya başladığına dikkat çeken Yalçın, "Kendilerinde 'gelecek' vehmeden bir takım yalancı pehlivanlar 'yapraktan kispetler' giyinmeye başlamıştır. Pensilvanya’dan esen rüzgârların kaldırdığı yapraklar, topraklarımızda esen Cumhur İttifakı fırtınasının önünde sürüklenip savrulacaktır." ifadelerine yer verdi. 

"Cumhur İttifakı bir kader ortaklığıdır"

Yalçın, şöyle devam etti:

"Geçmişte sayısız örneği görülmüştür, millet ana gövdeden kopan dalları odun niyetine sobaya doldurmuş, serseri rüzgârların savurduğu yaprakları da faraşa doldurup çöpe atmıştır. Atalarından miras kalan kültür ve medeniyet birikiminin ufkunda, ülkesinin güneş gibi yükselişine ve geleceğine göz dikenleri, Türkiye'nin büyük yürüyüşünü durdurmak isteyenleri, bizzat millet etkisiz hâle getirecektir. Milletimiz, kendi kaderinin havada uçuşan yapraklarla aynı akıbete uğramasına geçmişte izin vermemiştir; bugün de gelecekte de vermeyecektir."

Cumhur İttifakı'nın sıradan bir siyasi çıkar birliği olmadığını aktaran Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin yarınlarına göz dikenlerin kirli emellerinin boşa çıkarılması, 2023 hedeflerine kazasız belasız ulaşılması için millî mutabakat zemininde oluşturulmuş bir kader ortaklığıdır. MHP’siz Meclis hayalleri kuran bahtsızlara da diyeceğimiz şudur:

Böylesi rüyalara yatanlar kâbuslarla uyanmış, MHP’ye geçmişte kabir yeri öngörenlerin mezarını bizzat millet kazmıştır. MHP, bugünlere kirli oyunları bozarak, alçakça tezgâhları dağıtarak gelmiştir. MHP; kuruluşundan beri üstlendiği tarihî misyondan asla vazgeçmeden, uğrunda mücadele ettiği değer ve ilkelerden asla kopmadan; Türkiye’ye dönük, milletimize yönelik hainane hesapları yıkmaya devam edecektir."

Yorumlar (0)