MHP'den 'asgari ücret' açıklaması

MHP Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Allah'ın izniyle halkımızı memnun edecek, piyasa şartlarında halkımızın elini kuvvetlendirecek, gelir eşitsizliğini azaltacak ve katkı sunacak çabaların da sonuca ulaştırılmasını umut ediyoruz." dedi.

SİYASET 06.11.2021, 23:10
MHP'den 'asgari ücret' açıklaması

Özdemir, iştirak ettiği bir programda yurttaşların büyük bir merakla beklediği 2022 yılı asgari ücretine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Gelir eşitsizliğinin azaltılmasını umut ediyoruz"

Özdemir, yurttaşları memnun edecek çabaların sonucu ulaştırılmasını umut ettiklerini söyleyerek, “Tabii ki çalışanlarımızın maaşlarındaki iyileştirmelerin de büyük önem teşkil ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Çalışma Bakanımız, dün TBMM'de askeri ücretin iyileştirilmesine ilişkin hükümetimizin gerçekleştirmekte olduğu çalışmalara dair önemli bilgiler verdi. Allah'ın izniyle halkımızı memnun edecek, piyasa şartlarında halkımızın elini kuvvetlendirecek, gelir eşitsizliğini azaltacak ve katkı sunacak çabaların da sonuca ulaştırılmasını umut ediyoruz. İşverenimiz ve sanayicimizin üstündeki yükün tabii ki azaltılması da dileklerimiz arasındadır." ifadelerini kullandı.

"Karadeniz'deki doğal gazla seviye atlayacağız"

Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervlerine ilişkin de açıklama yapan Özdemir, "100'üncü yılımıza çok az kalmışken ve ileriki dönemler ile ilgili de halkımızı daha kuvvetli kılabilmek için gerçekleştirdiğimiz çok önemli gayretler var. An itibarıyla bunun eşiğindeyiz. Bir yandan enerjiye ilişkin ciddi krizler yaşanırken, Türkiye'nin Karadeniz’de bulmuş olduğu doğal gazın, bunun Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü olan 2023'te halkımızın kullanımına sunulacak olmasının ve eş zamanlı olarak bölgede yeni kaynaklara, yeni rezervlere ulaşmamız gerektiğinin altını çizmek gerekiyor. Bu, halkımızın hem gelir düzeyindeki yükselişe hem gayrisafi yurt içi hasılatına yarar sağlayacağı gibi hem de ülkemizin global ve bölgesel olmakla beraber kuvvetlendirecek en önemli dayanaklarımızdan biri olacaktır. Enflasyondaki yükselişe karşın ülkemizin hakikaten önlemlerini erkenden alıp, bu manada global düzeyde diğer kuvvetli ülkeler bile problem yaşadığı bir dönemde, yakın zamanda tüm bu sıkıntıları ortadan kaldıracak bir planlamayı uygulamaya geçirmesi çok büyük önem teşkil ediyor. Karadeniz’de bulduğumuz bu doğal gaz rezervi ile beraber ülkemiz artık mevcut konum ve sınıfından çok daha ileri bir düzeye gelmiş olacak." diye konuştu.

Yorumlar (0)