MHP'den akaryakıt fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklama

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişlerin bir sarmala dönüşmemesi ve halkın faydası için kontrol altına alınması amacıyla vergiler başta olmak kaydıyla bazı yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyleyen Semih Yalçın, iktidarın buna yönelik çalışmalara da başladığını hatırlattı.

SİYASET 13.02.2022, 19:25 13.02.2022, 19:36
MHP'den akaryakıt fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklama

MHP tarafından Kızılcahamam'daki bir otelde gerçekleştirilen il başkanları toplantısı bitti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, gazetecilere kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının akabinde verdiği demeçte, bahse konu toplantıyı, partisinin geçtiğimiz 4 Eylül'de başlayan faaliyet süreci ve programı kapsamında değerlendirmek gerektiğini dile getirdi.

"CHP'nin birinci parti olarak çıktığı yerlere öncelik vereceğiz"

Bu çerçevede yapılan faaliyetlere değinen Yalçın, şu sözleri sarf etti:

"Salgının verdiği sıkıntıyı az da olsa attık. MHP'lilerle bir araya gelerek moral bulduk. Yereldeki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Tüm bu çalışmalardan umduğumuz faydayı bulduğumuzu söyleyebilirim. Yeni seçim çalışmalarına 18 Şubat'ta başlayacağız. Son seçimlerde CHP'nin birinci parti olarak çıktığı yerlere öncelik vereceğiz. 'CHP'nin başı çektiği ittifakın ne yapmaya çalıştığını' vatandaşlarımıza anlatacağız. Artık sahaya inmiş durumdayız. Haziran 2023'e kadar çalışmalarımız devam edecek."

"İktidar çalışıyor"

Yalçın, toplantıların akabinde yazılı bir açıklama da gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta MYK mensuplarının, bu hafta ise il başkanlarının iştirak etmesiyle düzenlenen toplantılarda, dünya ve ülke gündeminde öne çıkan hususların ele alındığını belirten Yalçın, 2023 yılında yapılacak olan seçimlere hazırlık amacıyla yürütülecek siyasi çalışmalar üzerinde durulduğunu kaydetti.

Ülkemizin, tüm ülkeleri etkisine alan global ekonomik krize karşın dirençli bir ekonomiye sahip olan ülkeler arasında bulunduğunun altını çizen Yalçın, geçtiğimiz yıla ait ihracat verileri ve büyüme rakamlarının, Türk ekonomisinin global şok ve krizlere karşı dayanıklılığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Yalçın, döviz kurundaki oynaklığın sonlandırılması ve kontrolsüz kur yükselişlerinin dizginlenmesinin ardından enflasyonun azalacağını, makroekonomik istikrara tekrar kavuşulacağını aktardı.

"Muhalefet partilerinin yaptığı gibi yoksulluk ve açlık edebiyatıyla halkı karamsarlığa yönlendirmenin hiç kimseye faydası yoktur." diyen Yalçın, devletin, insanların refahı ve global ekonomik krizin minimum hasarla atlatılması amacıyla tüm imkanlarını seferber edeceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini vurguladı.

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişlerin bir sarmala dönüşmemesi ve halkın faydası için kontrol altına alınması amacıyla vergiler başta olmak kaydıyla bazı yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyleyen Yalçın, iktidarın buna yönelik de çalışmalara başladığını hatırlattı.

Yorumlar (0)