MHP'de 31 il başkanı görevinden ayrıldı

Seçim çalışmalarına hız kazandıran MHP'de 31 il başkanı, milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, söz konusu istifalarla ilgili konuştu.

SİYASET 23.01.2023, 12:22 23.01.2023, 14:46 Hakan Öksüz
MHP'de 31 il başkanı görevinden ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 14 Mayıs'ta gerçekleşeceği açıklanan seçimle ilgili çalışmalar hız kazandı. Siyasi partiler, seçim maratonuna hazırlanıyor. Cumhur İttifakı'nın ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Kızılcahamam'daki kampın ardından kolları sıvadı. MHP'nin 31 il başkanı, milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olabilmek için istifa etti.

Milletvekili aday adaylığı için görevden ayrıldılar

Önceki hafta Kızılcahamam'da gerçekleştirilen seçim kampına MHP'li milletvekillerinin yanı sıra Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri de katılmıştı. MHP Genel Merkezi, teşkilat mensuplarına yaptığı hatırlatmada, milletvekili aday adaylığını isteyen kişilerin görevden ayrılmasının şart olduğunu bildirdi. 

Hangi illerden istifa haberleri geldi?

Milletvekili aday adayı olmak isteyen ve bu nedenle istifasını sunan kişilerin arasında İstanbul İl Başkanı Birol Gür ile Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı'nın da bulunduğu belirtildi. Toplamda 31 MHP'li il başkanı görevinden ayrıldı. Muğla, Bolu, Manisa, Kilis,Bayburt, Burdur, Denizli, Erzurum, Giresun, Uşak, Trabzon, Tekirdağ, Sivas, Siirt, Ordu, Gümüşhane, Hatay, Kocaeli, Kastamonu, Zonguldak, Nevşehir, Mardin ve Kahramanmaraş'ta görev yapan MHP'li il başkanlarının istifa ettikleri kaydedildi.

MHP'li Semih Yalçın: "Yönlendirme yapmadık, kendi kararları"

Söz konusu istifaların, parti tüzüğünde yer alan "adaylığa müracaat ve izin" başlıklı madde gereğince gerçekleştiğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Dava arkadaşlarımızdan isteyen istifasını sunabilir. Biz 'istifa edin' ya da 'görevde kalın' gibi bir yönlendirme yapmadık. Kendi kararları, isteyen görevini bırakarak aday adaylığına başvuru yapabilir. Buna hakları var." dedi.

Yorumlar (0)