MHP: Büyükelçiliğin beğenisi kasıtlı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Büyükelçiliğin bir FETÖ firarisinin menfur paylaşımını beğenmesi, şiddetli tepkiler üzerine de beğeniyi silerek özür dilemesi, ortada bir yanlışlık olmadığının, bilakis kasıt bulunduğunun işaretidir" dedi.

SİYASET 06.10.2019, 17:53
MHP: Büyükelçiliğin beğenisi kasıtlı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından, FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) firarisi Ergun Babahan'ın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımının beğenilmesiyle ilgili, "Büyükelçiliğin bir FETÖ firarisinin menfur paylaşımını beğenmesi, şiddetli tepkiler üzerine de beğeniyi silerek özür dilemesi, ortada bir yanlışlık olmadığının, bilakis kasıt bulunduğunun işaretidir." yorumunu yaptı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yazılı açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliğinin ikinci paylaşımının da tatminkar olmadığına vurgu yaparak, "ABD'nin çiçeği burnunda Büyükelçisi David Satterfield, Ankara'daki görevine başladıktan sonra ilk hamlesini, azılı FETÖ firarisi Ergun Babahan'ın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin sağlığı hakkındaki alçakça paylaşımını beğenerek yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin dinamik güçlerini yıldırma operasyonlarına hızlı bir başlangıç yapmayı uman Satterfield'in startı yanlış yerden vererek niyetini açık ettiğini ama baltayı da taşa vurduğunu" söyleyen Semih Yalçın, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Amerikan Büyükelçisi, Türkiye'de millet vicdanının aksi, milli egemenliğimizin en kararlı müdafi olan MHP'nin saygın liderine dil uzatan edepsiz paylaşıma omuz vererek kararlılığımızı kamçılamıştır. Daha göreve başlamadan Türkiye'nin egemen ve bağımsız politikaları aleyhinde hadsiz açıklamalar yapan, S 400 füzesi alımını pervasızlık şeklinde değerlendiren Satterfield, nasıl bir sömürgeci büyükelçi profili çizeceğinin işaretlerini vermiştir. David Satterfield'in, Suriye'de Türkiye'nin güvenliğini hedef alan Amerikan politikalarının arkasında duracağı, bölücü mihraklarla gizli gündemler peşinde koşacağı, İsrail'in yayılmacı politikalarına destek vereceği, kısacası kucağımıza oturup sakalımızı yolmaya çalışacağı belli olmuştur."

Semih Yalçın, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Büyükelçiliğin bir FETÖ firarisinin menfur paylaşımını beğenmesi, şiddetli tepkiler üzerine de beğenmeyi silerek özür dilemesi, ortada bir yanlışlık olmadığının, bilakis kasıt bulunduğunun işaretidir. ABD Büyükelçiliği cürmümeşhut halinde yakalanmıştır. Genel Başkanımıza dil uzatan rezil bir tweeti beğenerek Türkiye'nin bütünlüğüne kasteden eli kanlı FETÖ'ye koltuk çıkan dost ve müttefik görünümlü Amerikan Büyükelçiliğini şiddetle kınıyor, icraat ve söylemlerinin yakın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." 

Yorumlar (0)