MHP ateş püskürdü: Milletin ekmeğine zehir sürüyorlar!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), askıda ekmek uygulamasını eleştirenlere tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türk milletinin ekmeğine zehir bulaştırıldığını" ifade etti. 

SİYASET 19.10.2020, 15:50
MHP ateş püskürdü: Milletin ekmeğine zehir sürüyorlar!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatları tarafından askıda ekmek uygulaması hayata geçirildi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile başlatılan uygulama, bazı kesimler tarafından ciddi derecede eleştirildi. 

"Ciğersizler"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan söz konusu eleştirilere sert tepki geldi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli'nin talimatı ile hayata geçirilen askıda ekmek uygulamasının "ciğersiz" olarak nitelendirdiği kişilerin midesine dokunduğunu ifade etti.

"Helal lokmanın kıymetini bilemezler"

Yalçın, yemeği taşa dönüştürenlerin, sofraya fikir ayrılığı getirenlerin ve huzuru bozanların yine iş başında olduğunu belirtti. 

Haram ile beslenen ve zehir kusan insanların helal lokmanın kıymetini bilemeyeceğini kaydeden Yalçın, "utanmaz" olarak nitelendirdiği kişilerin, "ahvalini açmadan gereksinimlerini gidermenin" saflığını ve temizliğini asla hissedemeyeceğini aktardı. 

"Yüzlerce senelik dayanışma geleneğinin tezahürü"

Yalçın, askıda ekmek uygulamasının asil ve cömert atalarımızın yüzlerce senelik dayanışma geleneğinin tezahürü olduğuna dikkat çekerek, bu uygulama ile "yaralamadan yardıma koşmanın" ve "kırmadan paylaşmanın" hedeflendiğini ifade etti. 

"Siyasete alet etmeyin"

Askıda ekmek uygulamasının siyasete alet edilmesine ve bu konudan yapay gündemler oluşturulmasına tepki gösteren Yalçın, "Türk milletinin yemeğine kir akıtıldığını, "ekmeğine zehir bulaştırıldığını" ve "sofrasına pislik sürüldüğünü" belirtti. 

"Kirli ellerinizi sürmeyin"

Yalçın, askıda ekmek uygulamasından "ekonominin çöküşte olduğu ve Türk milletinin çaresizliğe düştüğü" sonucunu çıkaran insanlara "Çekilin" çağrısında bulunarak, Türk kültürünün sahip olduğu kıymetli değerlere kirli ellerin sürülmemesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)