"MHP açısından mesele net"

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül: S-400 konusu MHP açısından nettir.

SİYASET 14.06.2019, 14:55
"MHP açısından mesele net"

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun S-400 ile ilgili "muhalefeti bilgilendirebiliriz" açıklamasına ilişkin, "MHP açısından mesele nettir." yorumunu yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'dan S-400 füzelerinin alınması konusunda talep edilmesi durumunda muhalefet partilerini bilgilendirecekleri yönündeki ifadelerini yorumlayan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin, herhangi bir bilgilendirmeye ihtiyaç duymaksızın meselenin ülkemiz açısından hayli önemli olduğunu bildiğini dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bu konuya ilişkin düşüncelerini, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin müteaddit defalar dillendirdiğini hatırlatan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, "Bizler de Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak, Mecliste devamlı suretle, S-400 meselesinin Türkiye açısından önemine vurgu yapıp, Türkiye'yi koruyacak, 82 milyon Türk vatandaşını koruma altına alacak, herhangi bir saldırı amacı taşımayan böyle bir hava savunma sisteminin acil ihtiyaç olarak alınması gerekliliğini dile getiriyoruz." şeklinde konuştu.

"Konunun herhangi bir tereddüde mahal verecek tarafı bulunmamaktadır"

Bu konuda Amerika'nın yapmış olduğu şantajı da reddettiklerini ifade eden MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Milliyetçi Hareket Partisi açısından mesele nettir. Konunun herhangi bir tereddüde mahal bırakacak yönü bulunmamaktadır. Fakat diğer siyasi partilerimizde farklı ifadeler ve beyanların olduğuna şahit oluyoruz. Bunlar bilgi eksikliğinden kaynaklanıyorsa, bu bilgi eksikliğinin Dışişleri Bakanlığı eliyle giderilmesinin faydalı olacağını kanaatindeyiz. Lakin bu bilgi eksikliğinden farklı, birtakım maksatlara matuf olarak yapılıyorsa, en azından bu bilgi verme çalışmaları da yapıldıktan sonra artık herhangi eksik bir bilgi olmadığı düşünüldüğünde, bir kısım mahfillerinin esas niyetlerinin günyüzüne çıkması açısından da yararlı olacağı düşüncesindeyiz."

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grubuna bu yönde bir gelmesi durumunda bunu memnuniyetle kabul edeceklerini beyan etti.

Yorumlar (0)