Metin Feyzioğlu: Türkiye'den umutluyum

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiye'den hiç olmadığı kadar umutluyum. Yanlışlar var, eksikler var, iyi işler var, iyi işlerin altında bizi biraz aşağıya çeken işler var. Bunların yekununa baktığımızda ilerlemeyi göreceğiz" dedi. Sağ eli alçıda olan Feyzioğlu, başından geçen kazayı esprili bir dil ile anlattı.

SİYASET 10.03.2020, 13:02
Metin Feyzioğlu: Türkiye'den umutluyum

TBB (Türkiye Barolar Birliği) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiye'den hiç olmadığı kadar umutluyum. Yanlışlar var, eksikler var, iyi işler var, iyi işlerin altında bizi biraz aşağıya çeken işler var. Bunların yekununa baktığımızda ilerlemeyi göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB (Türkiye Barolar Birliği) ve Samsun Barosu'nun iş birliğiyle bir otelde düzenlenen meslekte 40, 50 ve 60'ıncı yılını dolduran avukatlara madalya takdim töreninde konuştu.

Feyzioğlu 25 basamak düşmüş

Eli alçılı şekilde törene katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşmasında, İstanbul Haliç'te yürüyüş yaptığı esnada merdiven basamağının uç kısmının kırılması sonucunda 25 basamak aşağıya düştüğünü dile getirerek sağ elinin birkaç parmağının kırılmasını esprili bir dille anlattı.

"Malum bizi düşürmek isteyen çok kişi var o yüzden sağlam basıyorum. Sağlam bastığım için merdiven kırıldı." esprisini yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, genç avukatların düşmemesi için tecrübeli avukatların hep ellerinden tutuğunu, kendisinin de meslek büyüklerinden çok şey öğrendiğini ifade etti.

"Hukuk devleti mücadelesi bitmeyen bir mücadeledir"

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, kıdem artınca insanın sabrının da azaldığını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ülkenin daha refah içinde, hukukun daha arzu ettiğimiz şekilde olmasını isterken sabırsızlanıyoruz. Oysa hukuk devleti mücadelesi bitmeyen mücadeledir. Siz eğer hayatınızın en zor anlarında bıraksaydınız biz sıfırdan başlamış olurduk. Biz bugün bırakırsak gençler bugün sıfırdan başlamış olur. Biz bir taşı yukarıya kadar taşıyoruz, tam yerine oturtacağız taş biraz geriye düşüyor ama yolun sonuna kadar düşmüyor. Bizden sonrakiler tekrar tutup taşı biraz daha yukarıya taşıyor. Oraya oturtamadık henüz, arzu ettiğimiz seviyeye gelmedi. Ama geriye kalan aktif durumunuzun azalması hayat boyu mücadele ettiğimiz davamıza umutsuzluk verme hakkını bize vermez. Çünkü bu bayrağı bizden sonrakiler alacaklar ve onu zirveye dikecekler."

"Hep birlikte ilerlediğini göreceğiz"

Bayrağın zirveye taşınmasına verilecek en büyük zararın gençlere umutsuzluk aşılamak olduğunu kaydeden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Ben umutluyum, Türkiye'den hiç olmadığı kadar umutluyum. Yanlışlar var, eksikler var, iyi işler var, iyi işlerin altında bizi biraz aşağıya çeken işler var. Bunların yekununa baktığımızda ilerlemeyi göreceğiz. Hep birlikte ilerlemeyi göreceğiz, bunun için de mücadele etmeye devam edeceğiz. Bize sarılacak bir bayrak ve umut verdikleri için meslek büyüklerimize teşekkür ediyorum."

Toplantıda Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, meslekte 40, 50 ve 60'ıncı yılını dolduran avukatlara madalyalarını takdim etti.

Yorumlar (0)