Meral Akşener’den şehitlerimize ‘esir’ ifadesine sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, grup toplantısında Erdoğan’ın Gara’da terör örgütü tarafından şehit edilen 13 vatandaşımız için ‘esir’ kelimesinin kullanmasını sert bir şekilde eleştirdi. Akşener, “Esir, savaşta tutsak alınan demektir. Türkiye savaşmıyor, terörle mücadele ediyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

SİYASET 17.02.2021, 13:23 18.02.2021, 10:56
Meral Akşener’den şehitlerimize ‘esir’ ifadesine sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, alıkonulan evlatlarımıza ‘esir’ diyemez” şeklinde konuştu.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada cümlelerine, “Kara günlerdeyiz yine. Kahraman şehitlerimizin ruhu şad mekanı cennet olsun.” dedi.

"Yapılan devletin değil algının yönetimi"

Akşener, “Ülkeyi yöneten kişiler devlet adabı, edebi, devlet idaresi sorumluluğuna uygun şekilde davranmasalar da sözlerimizi seçerek konuşacağız.” diyerek “On şehrimizde şehit cenazemiz vardı, on şehrimize ateş düştü. Gara’da şerefsiz, lanet, alçak, hangi iğrenç sıfatları söylersek söyleyelim, terör örgütü PKK’ya dair yapılacak olan bir operasyon milli bir meseledir. Bu yüzden üzerine konuşma yapacak olan herkesin sözlerine dikkat etmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Fakat bu dikkatin yapılacak olan yanlış varsa üzerini örtmek amacıyla bir bahane olmayacağını kaydeden Akşener, “Başarılı operasyonları kendileri duyurup felaketleri açıklama görevini bakanlara, valilere havale etmek, devletin değil algının yönetimidir.” dedi.

"Sizin şehit annesini kongreye bağlayıp siyaset çıkarma derdinde misiniz?"

Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Şimdiye dek bu tür operasyonları başarılı bir şekilde yürüten ve tüm dünyaya örnek olan kahraman askerlerimizin niçin böyle bir sonuçla karşılaştığını bilmek isteriz. Daha da beter cehennemlere sessizce süzülüp teröristin hakkından gelerek güvenle çıkan karamanlarımızın bu kez niçin böyle bir sonuçla karşılaştığını anlamak isteriz. Bu işte siyasetin de bir parmağı var mı yok mu bilmek isteriz. Sizin şehit annesini kongreye canlı olarak bağlayıp yaşanan felaketten de siyaset çıkarma amacınız olabilir ama bizim olamaz.

Sosyal medya üzerinde Meclis kürsülerinde linç kampanyaları başlatarak şehitlerimizi sizden olmayanlara saldırmak amacıyla araç yapmaya cüret edebilirsiniz ancak biz edemeyiz. Ülkemize yaşattığınız bütün felaketlerde takındığınız aymaz tavırla ‘şov sürmeli’ diyebilirsiniz ancak biz diyemeyiz ve demeyeceğiz.

"Devletin zirvesi, ülkemizin evlatları için 'esir' kelimesini kullanamaz"

Bu olaylardan sonra devleti idare edenlerin kullandıkları her söze dikkat etmeleri gereklidir.

Devleti idare eden kişiler terör örgütünün alıkoyduğu evlatlarımıza ‘esir’ kelimesini kullanamaz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı alıkonmuş, kaçırılmış evlatlarımıza ‘esir’ diyemez. Devletin zirvesi, ülkemizin evlatları için ‘esir’ kelimesini kullanamaz.

Hiçbir yabancı devlet görevlisinin, ülkelerinden kaçırılmış vatandaşları için ‘esir’ kelimesini sarf ettiğini duydunuz mu? Ciddiyet sahibi olan görevlilerden bunu duyamazsınız. Çünkü bir sebebi vardır bunun. Esir demek savaşta alınan tutsak demektir. Türkiye savaşmıyor. Terörle mücadele ediyor. Sayın Erdoğan’ı buradan şiddetle uyarıyorum: Şuursuzca söylediğin her söz, ileride bizim karşımıza çıkar ve bunun faturasını bu aziz millet öder. Sen bu devleti 83 milyon kişi adına temsil ediyorsun, işini ciddi yapacaksın.”

Yorumlar (0)