Meral Akşener Suriyeliler için tarih verdi: “Ülkelerine kavuşacaklar”

Ankara’da gerçekleştirilen bir toplantıya katılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidara geldiklerinde Suriyeli sığınmacıları ülkelerine geri gönderecekleri tarihi açıkladı.

SİYASET 06.09.2022, 16:53 06.09.2022, 16:55
Meral Akşener Suriyeliler için tarih verdi: “Ülkelerine kavuşacaklar”

Partisinin Ankara’da bir otelde gerçekleştirdiği “Göç Doktrini ve Stratejik Eylem Planı” toplantısına katılım sağlayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada açıklamalarda bulundu. Programa Akşener ile beraber Genel Başkan Yardımcısı İsmail Tatlıoğlu, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, milletvekilleri, Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın ile parti üyeleri de katıldı.

“Kaçak sayıları bu oranın içinde bulunmuyor”

Türkiye'de en az oranlara dayalı iyimser öngörü ile 3 milyon 654 bin 257 miktarında Suriyeli mülteci olduğunu ifade eden Akşener, “Türkiye'de yaklaşık 8 milyon mülteci ve kaçak göçmen yaşıyor. 2021 yılı eylül döneminden bu yana Türkiye'ye kaçak şekilde giriş sağlayan Afgan uyruklu kişiler ise haklarında herhangi bir veri olmadığı için bu oranın içinde değil. Dile getirdiğim bu oran, Birleşmiş Milletler'in tanımış olduğu 193 ülkenin 91'inin insan nüfusundan fazla.” şeklinde konuştu.

“Özenle uygulanan sistem AK Parti tarafından terk edildi”

1996 senesinde İçişleri Bakanlığı'nda görev yaptığı sıralarda Türkiye'de göç problemi yaşanmazken göç ile ilgili bilgilendirme sağladığını ifade eden Akşener, “AK Parti olmadan öncesinde her yönetimin özenli bir şekilde uygulamış olduğu bir devlet siyaseti, AK Parti tarafından bırakıldı. Şu an geldiğimiz yerde artık mülteciler adına kaynak ülkesi Suriye, hendek ülkesi Türkiye, gidilecek ülkeler ise Avrupa durumuna gelmiş halde.” dedi.

Tarihi açıkladı

Mültecileri gönderecekleri tarihi açıklayan Akşener, “İyi Parti yönetiminde, Suriyeli mültecilerine her şartta ve durumda, mümkün olabilecek en kısa zamanda, biz bunu 3 sene olarak görüyoruz, ülkelerine geri döndürmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımız içerisinde bu durum bulunuyor. 1 Eylül 2026 tarihinde iktidarımızın 3'üncü senesinin sonunda bütün Suriyeli mültecileri ülkelerine göndermiş olacağız.” dedi.

Yorumlar (0)