Meral Akşener: Sayın Soylu, bizim kulübe hoş geldi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Annem ile çektirdiğim fotoğrafın altına küfreden alçak, mahkemeye çıkıyor ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor." şeklinde tepkide bulunmasını değerlendirdi. Akşener, "Sayın Soylu, bizim kulübe hoş geldi." şeklinde konuştu.

SİYASET 21.01.2021, 19:25 22.01.2021, 16:20
Meral Akşener: Sayın Soylu, bizim kulübe hoş geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başkent Ankara'ya bağlı Kızılcahamam ilçesinde esnafı ziyaret etti.



"Sayın Soylu, bizim kulübe hoş geldi"

Ziyaretinin ardından medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Akşener, bir basın mensubunun, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesini hedef alan, sosyal medya platformlarında yapılan hakaretler bulunuyor. İçişleri Bakanı, bu konuda çok ciddi ifadeler sarf etmişti. Bugün de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 'İster yargıda ister yürütmede görev almış olalım, yargı kimsenin unvanına bakmaz. Yargı önünde herkes eşittir.' şeklinde konuştu. Bu husustaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" şeklindeki suali üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Soylu, bizim kulübe hoş geldi. Şu şekilde bir kulüp var ülkemizde. Hepimizin içinde bulunduğu, benim uzunca bir süredir yer aldığım. Anamıza küfür edildi, bana çok çirkinliklerde bulunuldu. Sosyal medya platformlarında ya da diğer alanlarda her türlü çirkinlik, sövgü, küfür olduğunda sessiz kalındı. Sayın Soylu'nun benim yaşadıklarımı yaşamasını arzu etmezdim. Sonuçta İçişleri Bakanı. Benim devlet anlayışımda böyle bir şey olamaz. Bir İçişleri Bakanı sosyal medya platformu üzerinden şikayette bulunmaz fakat canı yanmış, annesi sonuçta. Kendisine saygı duyuyorum fakat bizim kulübe de hoş gelmiş diyorum. Sayın Bakan Abdulhamit Gül'ün beyanları üzerinden tanım yapmam gerekirse; bir taraf reformcu, bir taraf reform hususunda alerji duyuyor."

"Yüzde 5'i destekliyoruz"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim barajı ile ilgili açıklamasına ilişkin değerlendirmesi de sorulan Akşener, "Yüzde 5'i biz de destekliyoruz ama Sayın Bahçeli yüzde kaça düşürmek istiyor, neler yapıyor, onu bilemiyorum." ifadelerini kullandı.





Yorumlar (0)