Meral Akşener: İktidar, ya ülkenin sorunlarını çözmeli ya da yoldan çekilmelidir

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "İktidar, emekliler için dişe dokunur adımlar atmalıdır, boş tencerelere çare bulmalıdır, Türkiye'den umudunu kesen gençlerimize moral vermelidir. Eğer bunları gerçekleştiremiyorsa da, 'Benden bu kadar.' demesini bilmeli, bir çözüm yolu bulmalı ya da yoldan çekilmelidir." şeklinde konuştu.

SİYASET 23.01.2021, 20:44 24.01.2021, 14:14
Meral Akşener: İktidar, ya ülkenin sorunlarını çözmeli ya da yoldan çekilmelidir

Akşener, YouTube kanalı üzerinden açıklamada bulunarak, hükümete sert sözlerle tepki gösterdi. Hükümetin dış siyasetini eleştiren Akşener, "Dış siyaset, diplomasi yolu ile yapılır. Sosyal medya platformlarında, parti il kongrelerinde, cuma namazı çıkışlarında yapılmaz. İçeride destansı nutuklar atıp; dışarıda, ‘Ne vereyim abime?’ olmaz. O sebeple, ülkelerin dış siyasetleri, şahıslara göre oluşturulmaz, şahıslar arası dostluk bağına göre belirlenmez, haftada bir dış siyaset değiştirilmez." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Yol bulmalı ya da yoldan çekilmeli"

"Vatandaşlarımız ağır ekonomik şartlarla boğuşurken, sırf politik mevki uğruna, yanan ateşe odun taşımanın anlamı yok. Vatandaşın derdi, işsizlik. Vatandaşın derdi, içi boş tencere. Vatandaşın derdi, hürriyet. Vatandaşın derdi, biriken faturalar. Hükümet ivedilikle boş konuşmayı, destansı söylemlerde bulunmayı bırakıp, vatandaşımızın gündemine odaklanmalıdır. Yani, hükümet, milletimizin onlara verdiği görevi yapmalıdır. Emekliler için dişe dokunur adımlar atmalıdır, boş tencerelere çare bulmalıdır, Türkiye'den umudunu kesen gençlerimize moral vermelidir. Eğer bunları gerçekleştiremiyorsa da, 'Benden bu kadar.' demesini bilmeli, bir çözüm yolu bulmalı ya da yoldan çekilmelidir."

"Dış siyasette 'Ne vereyim abine?' denmez"

"Dış siyaset, devlet aklı ile, vatandaşların çıkarları ilk plana koyularak yapılır. İç politikada sevimli görünmek, oy elde etmek, oyunu cebinde tutmak maksadıyla yapılmaz. Dış siyaset, diplomasi yolu ile yapılır. Sosyal medya platformlarında, parti il kongrelerinde, cuma namazı çıkışlarında yapılmaz. İçeride destansı nutuklar atıp; dışarıda, ‘Ne vereyim abime?’ olmaz. O sebeple, ülkelerin dış siyasetleri, şahıslara göre oluşturulmaz, şahıslar arası dostluk bağına göre belirlenmez, haftada bir dış siyaset değiştirilmez."


 

Yorumlar (0)