Meral Akşener: Haydi Erdoğan vakit seçim vakti, vakit hesap vakti...

Partisinin grup toplantısında açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Haydi Erdoğan vakit tamam. Çamura yatmanın, çırpınmanın alemi yok. Milletimizin tahammülü kalmadı. Vakit seçim vakti, vakit hesap vakti.” ifadelerini kullandı.

SİYASET 20.10.2021, 11:33 20.10.2021, 13:06
Meral Akşener: Haydi Erdoğan vakit seçim vakti, vakit hesap vakti...

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomideki gidişattan hareketle Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine eleştirilerde bulunan Akşener, "Arkadaş bizlere enflasyonla, dolarla nasıl mücadele edilir gösterecekti değil mi? Maliye, hazine, bankalar ve hatta Merkez Bankası onun yetkisinde... Ya etki? Dolar 10 TL’ye koşuyor, işsizlik aldı başını gidiyor. İşte partili cumhurbaşkanlığı ile uçuşa geçen Türkiye. Artık Merkez Bankası başkanları mevsimlik işçi haline geldiler. Sayın Erdoğan, sorumsuzca konuşmaya, sen bildiğini okumaya devam ettiğin sürece dolar artıyor. Dolar arttığı sürece milletimizin alım gücü düşüyor. Dolar arttığı sürece çiftçinin tohumu, mazotu zamlanıyor" şeklinde konuştu.

“Haydi Erdoğan, vakit seçim vakti, vakit hesap vakti…”

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Senin izlediğin gibi Merkez Bankası Başkanı da izliyor. O kadar rezervin var doların yükselmesine müdahale etsene. Müdahale edemez, çünkü o rezervler Merkez Bankası'na ait değil. Çatır çatır 128 milyar doları yediler. Şu an ise ödünç aldıkları dövizler için kapıda alacaklılar bekliyor. Merkez Bankası'nın rezervi eksi net 43 milyar dolar. Her problemin çözümü doğru teşhisle başlar. Son 3,5 yılda dolar kurunun 4 TL’den  9 TL’ye çıkmasının nedeni sensin. Haydi Sayın Erdoğan, vakit tamam. Çamura yatmanın, çırpınmanın alemi yok. Milletimizin tahammülü ve sabrı kalmadı. Vakit seçim vakti, vakit hesap vakti.”

Dış politikaya ilişkin eleştirilerde bulunan ve "S400 işinin maliyeti 13,5 milyar dolar. Ama şu an elimizde sadece F-35 posterleri kaldı" diyen Meral Akşener, "Bu milletin parasını sokağa daha fazla atamazsın. Putin’e, Afrin'de kalmak için 2,5 milyar dolar ödeyeceksen o zaman sana kiracı denir. Ya Esad'la masaya otur ya da Mehmetçiğimizin canını korumak için gereken önlemleri al. Fakat, o haracı Putin'e ödemeyi aklından dahi geçirme" şeklinde konuştu.

“Gençler umutsuz”

Bursa ve Tokat’taki vatandaşlarla temaslarından söz eden Akşener, "Bir yanda gelecekle ilgili umudu kalmayan gençlerimiz, diğer yanda onları suçlayan, aşağılayan Sayın Erdoğan ne yapıyor? Utanmadan türkü, şarkı söylüyor. Yazıklar olsun. O türkülere gençlerin karnı tok. Sen o türküleri git bu gençlerimizin yanında söyle. Milletten o kadar koptun ki artık, sana geçmişte oy veren, AK Parti teşkilatlarında senin için emek veren kardeşlerimizden hiçbir haberin yok. Sana geçmişte güvenip oy verenleri umursamayacak kadar gerçek hayattan kopmuş olsan dahi biz, milletimizin sorunlarını konuşmayı, milletimizle buluşmayı sürdüreceğiz. Sen duyulmasın, görülmesin diye yayınları kestirsen bile biz, sözü millete vermeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

İşsizlik ve istihdam problemi

"Özel sektör, ülkemizde niye istihdam sağlayamıyor?" diyen Meral Akşener, "Özel sektör önünü, geleceğini göremiyor. Yapmak zorunda olduğu yatırımları erteliyor. Bu ortamda hem kayıt dışı artıyor hem de ücretler düşüyor. Bu acı tabloda kamuda işe girmek amacıyla AK Partili akrabalar üzerinden yürüyen torpil mekanizmaları devreye giriyor. TÜGVA tarzı alengirli yapılar böylece güçlenmeye başlıyor. Türkiye’de çalışma çağında olan vatandaşların yüzde 28,7'si, 6 kadından 1'i iyi işlerde çalışma imkanı bulabiliyor. Bu sorun, zannedildiğinden daha derin. En önemli sebeplerden biri göç politikası. Sığınmacıları düşmanlaştırmak, onlara sövmek işin kolay yanı. Bu işin sorumlusu Sayın Erdoğan'dır, kefareti de günahı da onundur" ifadelerini kullandı.

“Esad ile otur, anlaş"

"Buradan bir uyarı daha yapayım" şeklinde konuşan Meral Akşener, şunları söyledi:

"5,5 milyon sığınmacı var, tam olarak sayısı da bilinmiyor. Türkiye bir hendek haline geldi. Bu insanların okulu, dil öğrenmeye ilişkin durumu yok, Türkiye'de ne yapacaklarına ilişkin bir bilgi neredeyse yok ve nüfus...  5,5 milyon sığınmacının kalması halinde demografinin ve nüfusun nasıl değişeceği farklı bir tehdit. Sayın Erdoğan abidik gubudiği artık bırak Esad'la otur, anlaş. Can güvenlikleri sağlandıktan sonra bu insanların ülkelerine gitmelerini sağla. Yoksa hayalinin ötesinde işler ortaya çıkar. Suhuletle git, Esad ile anlaş. İnsanlık suçu işliyorsun, bir başkası yarın senden hesap sorar."

Yorumlar (0)