Meral Akşener hayalini açıkladı

Meral Akşener, İYİ Parti'nin bayram sofrası etkinliğinde, "Benim bir hayalim vardı. Ülkemizdeki bu kutuplaşmayı bitirecek bir hayalim vardı. İşte o hayalim de bu bayram sofrasıydı." dedi.

SİYASET 02.05.2022, 19:25
Meral Akşener hayalini açıkladı

İYİ Parti lideri Akşener, Altınpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 'Bayram Sofrası' programına, eşi, oğlu, torunları ve geliniyle katıldı.

Açık alanda gerçekleştirilen etkinliğe iştirak eden partililerle ayrı ayrı bayramlaşan Akşener, çocuklarla da ayrıca buluştu.

"Benim bir hayalim vardı..."

Türkiye'nin dört bir köşesinden insanların davet edildiği bir bayram sofrası hayalinin gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Akşener, bütün katılımcılara teşekkürlerini sunarak, "Benim bir hayalim vardı. Ülkemizdeki bu kutuplaşmayı bitirecek bir hayalim vardı. İşte o hayalim de bu bayram sofrasıydı." şeklinde konuştu.

Bu sofrada herkesin temsil edildiğini belirten Akşener, şu ifadelere yer verdi:

"Yani klasik, bizim küçüklüğümüzdeki, gençliğimizdeki babaanne, anneanne evlerinde hazırlanan ve genellikle de kadınların hazırladığı, hep örnek olarak verdiğim, Karslı gelinin, Edirneli damat, Mardinli, Şırnaklı, Hakkarili damat ya da gelin, kulağında küpe olan kuzen, başı kapalı olan yeğen, saçı mavi renge boyanmış yeğenlerin yer aldığı, delikanlıların, kızların bulunduğu o sofrada her ferdin elinin eşit oranda o yiyeceklere ulaşabildiği bir sofra... İşte bu benim hayalim. Ülkemize ilişkin bir hayal. Ülkemizde bir sofra düşünün, bir ev düşünün, vatandaşlarımızın her bir ferdinin, hangi görüşte ve inançta olursa olsun o sofrada neşeyle, güler yüzle var olan yiyecekleri eşit olarak paylaştığı bir ülke hayalini bugün o ilk adımla burada gerçekleştiren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnanın çok az kaldı, bu sofrayı biz Türkiye'de kuracağız Allah'ın izniyle."

"İyi ki partiyi kurmuşuz"

İyi ki İYİ Parti'yi kurduklarını ifade eden Akşener, "Partiyi sizlerin de sayesiyle kurmasaydık, bu yola çıkmasaydık, tüm engelleri aşarak buralara gelmeseydiniz, cesaretinizle dik bir duruş sergilemeseydiniz, Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerimiz bugün nasıl, kimler tarafından yönetiliyor olurdu? Yani İYİ Parti ve üyeleri cesaretin adıdır. Sizlerle bir arada olmaktan, bu partinin lideri olmaktan, beraberce yol yürümekten, cesaretinize tanık olmaktan, Allah'a teslim olduğunuza tanık olmaktan duyduğum gururu ve onuru herkesle paylaşmak istiyorum." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)