Meral Akşener, gönlündeki adayları açıkladı: “Onlar varsa biz varız”

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı hususunda “kazanacak aday” ifadesinde ısrar eden Meral Akşener, "İster Ekrem Bey ister Mansur Bey olsun biz ikisi için de varız." dedi.

SİYASET 28.09.2022, 10:19 29.09.2022, 08:57
Meral Akşener, gönlündeki adayları açıkladı: “Onlar varsa biz varız”

Bir televizyon programına katılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuşma sırasında özellikle seçim ve adaylık konularına değinen Akşener, önemli açıklamalar yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun “benimle misiniz?” söylemi de programın sunucusu tarafından Akşener'e soruldu. 

"Kılıçdaroğlu’nun aday tarifine katılıyorum” 

6’lı masanın dayatmalara gelmeyeceğini ve noter olmadığını aktaran Akşener, "Kemal Bey tarafından bir ifade sağlandı. Şu şekilde bir konuşma yaptı, 'Bu 6'lı masa cumhurbaşkanı adayını belirleyecek'. Bu görevi bu masaya veren ve kendini bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu. Kemal Bey tarafından yapılan bir cumhurbaşkanı adayı tarifi bulunuyor. Ben devamlı olarak o fikre katıldım. Benim ifade ettiğim bir durum daha bulunuyor. ‘Kazanacak bir aday’. Devlet deneyimi bulunan, şu an yaşanan tuhaflıkları kabul etmeyecek ve aklı başında birisi.” dedi. 

“Biz o ifadeyi üzerimize alınmamayı tercih ettik” 

İzmir’de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını herkesin farklı değerlendirdiğine dikkat çeken Akşener, “Bizim partimiz bu durumu kendi partisi içerisinde bir mesaj şeklinde görmeyi tercih etti. Şu an 6'lı masaya bu şekilde bir mesajın gönderilmesi doğru olmayacaktır. Kemal Bey oldukça saygılı ve nazik bir insan. O masada kimse noter değil. Kemal Bey adaylık için çıkabilir, orada herhangi bir problem yok. Farklı kişiler de söyleyebilir, farklı insanların da ismi geçebilir. Konuşulur ve karar alınır." ifadelerini kullandı. 

“İki tarafla bir problemim yok, aday çıkabilirler” 

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını değerlendiren Akşener, "Sosyal belediyecilik konusunda iki tarafta gayet iyi. Aday çıkmaları adına da bir problemim bulunmuyor. İster Ekrem Bey ister Mansur Bey aday çıkarda biz varız, karşı çıkmayacağız. Aday çıkarlar, çıkmazlar, asıl önemli konu kazanmaktır." dedi. 

Yorumlar (0)