Meral Akşener: Esnafın derdinin konuşulmadığı bir Türkiye'yi reddediyorum

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP'li Fikri Sağlar'ın, "Türban takmış bir hakim karşısına geçtiğimde, adaleti savunacağı hususunda şüphelerim var." şeklindeki söylemini yorumladı. Akşener, ziyarette bulunduğu esnafa, "Bakın şimdi, sizlerle ilgili hiçbir soru sormayacaklar." dediğini ve belirttiği gibi de olduğunu dile getirdi. Akşener, "Esnafın derdinden bahsedilmeyen bir Türkiye'yi reddediyorum." ifadelerini kullandı.

SİYASET 07.01.2021, 19:01 09.01.2021, 15:30
Meral Akşener: Esnafın derdinin konuşulmadığı bir Türkiye'yi reddediyorum

CHP'li Fikri Sağlar'ın türban hakkındaki sözlerine ve Sağlar'a açılan soruşturmanın sorulması üzerine ise Akşener, ziyarette bulunduğu esnafa, "Bakın şimdi, sizlerle ilgili hiçbir soru sormayacaklar." dediğini ve belirttiği gibi de olduğunu kaydetti. Akşener, "Esnafın derdinden bahsedilmeyen bir Türkiye'yi reddediyorum." ifadelerini kullandı.

'Başı kapalı kızlar ile başı açık kadınlar el ele tutuşmuşlardı'

'Basın emekçisi' olarak nitelendirdiği medya mensuplarını da kırmak istemediğini ifade eden Akşener, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Başörtülü bir kadınsınız, ben 28 Şubat kadınıyım. Her ne kadar unutulmuş olsa da, büyük bir vefasızlığa maruz kalsam da. Yani başörtüsünün, kadınların giyim tarzının, örtülü başın ya da açık kafanın erkekler tarafından bir özne haline getirilmesini, pozitif olarak ya da negatif olarak özne yapılmasını ta o zamanlar kabul etmemiştim, bugün de kabul etmiyorum. Sizler çok gençsiniz, anımsayamazsınız, başı kapalı kızlar ile başı açık kadınlar el ele tutuşmuşlardı o mücadelede. Ne zaman ki erkekler girdi devreye, hep haksızlık oldu, hep hakaret oldu.

Yani, kadınların kendi iç sorunlarını hep kadınlar çözdü şu ana kadar. Komşular arası sorunlar çıkmadı ama erkekler devreye girdiğinde, kadınların giyim tarzı üzerinden hep problemler üretildi. Tabii ki bunları doğru bulmuyorum. İnsanların giyim tarzları üzerinden yapılan tarifleri doğru bulmuyorum. Benim evimi bastılar. Fikri Sağlar gibi giyinmiş bir erkek hakim, evimi basanları serbest bıraktı. Erkekti, tıpkı kendi gibi giyiniyordu, kravatlı, takım elbiseli. Başında da bir şey yoktu fakat saldırganları beraat ettirdi. Demek ki hukuk kurallarının uygulanmasının giyim tarzıyla bir ilgisi yokmuş."







 

Yorumlar (0)