Meral Akşener'den Erdoğan'a çağrı: İktidar-muhalefet el ele verelim...

İYİ Parti grup toplantısında açıklama yapan parti lideri Meral Akşener, ekonomi üzerinden hükümete eleştirilerde bulundu. Meral Akşener, "Türk Lirası, tarihinin en itibarsız sürecine girdi" sözlerini kullandı.

SİYASET 12.01.2022, 11:52 12.01.2022, 13:47
Meral Akşener'den Erdoğan'a çağrı: İktidar-muhalefet el ele verelim...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener’den, Erdoğan’a çağrı: İktidar-muhalefet el ele…

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Buradan Erdoğan'a çağrıda bulunmak istiyorum; yeter artık, bu ölümlerin son bulması gerekir. Benim üzüldüğüm gibi senin de bu ölümlere üzüldüğünü biliyorum. Her hafta kadınlarımız, gençlerimiz ölüyor. Ölümlerden sonra sosyal medyada paylaşım yapmak artık yetmiyor. Gel muhalefet-iktidar el ele verip, genç ve kadın ölümlerine son verelim. Yeter ki artık evlatlarımız ölmesin.”

“Ülkeyi yönetme ehliyetinden şüpheliyiz”

“Atılan ucube adımlar sonucunda ekonomimiz çok kırılgan duruma geliyor. Enflasyon canavarı, itibarımızı ve paramızı eritiyor. Erdoğan için Saray sefası hiç hız kesmiyor. Öyle bir akıl tutulması var ki artık ülkeyi yönetme ehliyetinden şüpheliyiz. 20 senedir iktidar, 20 senedir hep söz veriyor, 20 senedir sözünün arkasında durmuyor. 3600 ek gösterge sözüyle oyalayan, enflasyon ve faizle mücadeleyi yılan hikayesine döndüren, yıllardır yerli uçağımızı göklerde çeviren Erdoğan'ın bizzat kendisi söylüyor. Gerçeklikle bağları tamamen koparmış zihniyete bakar mısınız? Belediye başkanlığı döneminde sokaktaki aç çocukların yardımına koşardın, bugün sefa süren vicdansız biri oldun. Eskiden tecrübe ve bilgi sahibi kişileri çevrende toplardın, şimdi etrafını şakşakçılarla çeviren biri oldun.”

“TL, en itibarsız dönemine girdi”

“Baş ekonomist bu haldeyken, ekonomistler de burada yeni hatalara imza atıyor. TL, tarihinin en itibarsız sürecine girdi. Atılan sorumsuz adımlar sebebiyle Merkez Bankası'nın politika faizleri indi fakat diğer bütün faizleri yükseldi. MÜSİAD Başkanı dahi faizlerin düşmesinin iş sektörüne yansımadığını ifade etti. Kredi risk primi, tarihin en yüksek düzeyine yükseldi. TL’deki değer kaybı, olumsuz bir şekilde bankaları etkileyip mevduat sahiplerinin endişelenmesine sebep oldu. Uçurumun kenarına geldiğimizi fark eden bu şahıslar, kur korumalı sistemi 50 sene sonra mucizevi bir tavşan olarak pazarlamaya çalıştılar. Doların artması neticesinden Hazine'den daha fazla faiz gideri çıkmış olacak. Net rezervler, tarihin en düşük seviyesinde. Enflasyon düştü mü, hayır. Hal bu iken, ekonomiye güvenmemiz ve enflasyonun düşmesi için gereken ne? Bakan Nebati’nin gözlerine bakmamız. Ne görüyoruz bakınca; ekonomiyi çıkılmaz noktaya getiren damat bakana selam çakan empati yoksununu görüyoruz.”

“Kur müdahalesi, mevcut durumu zorlaştırıyor”

“Ekonomiyi yönetenlere buradan sesleniyorum; aklınızı bir an önce başınıza alın. İstikrar yakalamak istiyorsanız eğer işe, enflasyon-devalüasyon sarmalını tam tersine döndürmekle başlayın. Enflasyon arttığı sürece döviz değer kazanıyor ve TL üstündeki baskı artıyor. Kura yönelik müdahaleler mevcut durumu biraz daha sıkıntıya sokuyor. 128 milyar dolar olayında olduğu gibi gizli kapaklı yine birtakım işler yapmaya başladınız. Kura müdahalede bulunuyorsunuz. ‘Dövizini bozdurmazsan kredi vermem’ diyerek iş dünyasını tehdit ediyorsunuz. Sanayicinin gelirinin yüzde 25'ine el koymaya çalışıyorsunuz. Bu ekonomiyi kırılgan duruma getiriyor."

Yorumlar (0)