Meral Akşener'den 128 milyar dolar eleştirisi

Akşener, 128 milyar dolar tartışmalarına ilişkin olarak, "Sayın Erdoğan, 2001 krizinde, birkaç milyar dolar için, 'Ülkeyi soydunuz, doları sattınız.' diye, yeri göğü inletiyordun. Bugün, nereye gittiği belli olmayan 128 milyar doların hesabı, sizden sorulmayacak mı sanıyorsun? Millet parasını soruyor, sen de çıkıp yanıt vereceksin. Çıkıp, Türk milletine bu beceriksizliğin hesabını vereceksin." dedi.

SİYASET 21.04.2021, 19:35 22.04.2021, 16:20
Meral Akşener'den 128 milyar dolar eleştirisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.



"128 ayrı masal anlattılar"

Konuşmasında, 128 milyar dolar tartışmalarına da değinen Akşener, "Hangi partiye oy verirse versin, milletimiz, 128 milyar doların nereye kaybolduğunu soruyor. O sebeple, biz de, 9 Ocak tarihinden bu yana, her fırsatta, her platformda, aynı sualleri soruyoruz. 'Millet bu ekonomik zorluklarla mücadele ederken, siz 128 milyar doları nereye harcadınız?' diyoruz. Neden sattığınızı soruyoruz. Kaça sattığınızı soruyoruz. Kime ya da kimlere sattığınızı soruyoruz. Peki yanıt geliyor mu? Allah yukarda, cevap geliyor. Sayın Erdoğan’ın, 'ekonomi profesörü' danışmanlarından birisi çıkıyor; 'O para hiç olmadı ki.' diyor. Bir başkası çıkıyor, 'Salgında şu kadar buna, bu kadar şuna dağıttık.' diyor. Bir diğeri çıkıyor, 'Vatandaşımızın cebinde.' diyor. Merkez Bankası Başkanı çıkıyor, tam olarak bu ucube yönetim sistemine layık bir biçimde, 128 milyar dolar gibi devasa bir paranın bozdurulduğu itirafında bulunuyor. Tam da bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı çıkıyor, 'Merkez Bankası vatandaşı bilgilendirmelidir.' diyor. Dün de son olarak, küçük ortak meydana çıkmış, 'Daha neyi arıyorsunuz? O para Merkez Bankası'nda.' diyor. 128 milyar doları açıklamak için 128 ayrı masal anlattılar." şeklinde konuştu.



Akşener, şöyle devam etti:

"Yazıklar olsun"

"Peki netice? Netice ortada. Vatandaşımızın alın teri, ülkemizin döviz rezervi, birilerinin cebine akmış. Allah korusun, bugün ülkemizin başımıza bir şey gelse, cep delik, cepken delik... Dillerinden bir türlü düşüremedikleri 2001 krizinde dahi, Merkez Bankası rezervleri 27,5 milyar dolardı. Bugün baktığımızda eksi 61 milyar dolar. Alın size 'ekonomi dehası' Sayın Erdoğan ve '5 maaş' alan danışmanlarının ülkemizi getirdiği son nokta. Yazıklar olsun."





Yorumlar (0)