Menemen Belediyesi'nde ilginç olay!

Belediye başkanı tutuklandı, Meclis oylama yaptı. 4. turda da eşitlik bozulmayınca kura çekildi ve CHP'li üye başkan vekili oldu.

SİYASET 01.12.2020, 17:40 02.12.2020, 17:23
Menemen Belediyesi'nde ilginç olay!

Serdar Aksoy'un, hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanması ve ardından görevden uzaklaştırılmasıyla boşalan Menemen Belediye Başkanlığı koltuğu için Belediye Meclisi'nde oylama yapıldı. Oylamanın 4. turunda da eşitlik bozulmayınca Kura çekimine gidildi. Çekilen kura ile CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Deniz Karakurt, Menemen Belediye Başkan Vekili oldu.

Menemen Belediyesi'nin Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen oylamada, Meclisin CHP'li üyesi Deniz Karakurt ile Meclisin AK Parti'li üyesi Aydın Pehlivan arasında Başkan Vekilliği görevi için yarış oldu.

3'te 2 çoğunluğun arandığı seçimde ilk turda CHP'li Belediye Meclis Üyesi Deniz Karakurt 17 oy, AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Aydın Pehlivan 14 oy aldı.

İkinci turda ise bir üyenin oyunun yer değişmesiyle Deniz Karakurt 16 oya düşerken, Pehlivan'ın oyu 15'e yükseldi.

CHP grubu ara istedi ve toplantıya 10 dakika ara verildi.

Üçüncü turda ise salt çoğunluk arandı. Ancak bu kez de iki aday 15'er oyda kaldı. 31 oy pusulası olmasına rağmen 1 oy pusulasının üzerinde CHP'li Meclis Üyesi Ali Aydın'ın isminin olması sebebiyle oylar dengelendi.

Seçimin son turu olan 4. turda bir oy boş çıktı ve 15-15 oy ile eşitlik yine bozulmadı. Bu kez de kuraya gidildi.

Kura çekimi sonucu Menemen Belediyesi'nin Başkan Vekilliği görevine CHP'li üye Deniz Karakurt geldi.

Yorumlar (0)